Teneergeslagen spelers van De Valk na weer een nederlaag.
Teneergeslagen spelers van De Valk na weer een nederlaag. (Foto: Henry Jansen)

Veritas pakt de punten tegen De Valk

  Sport

Redactie

Wedstrijd verdiende geen winnaar

Op de zeer hobbelige grasmat van Veritas was goed voetbal dit weekend niet mogelijk. Na een zeer matige wedstrijd verloor De Valk. Een goal na een uur spelen maakte het verschil.

Valkenswaard - Met nog negen wedstrijden te spelen pakken de donkere wolken zich steeds verder samen voor De Valk. Over drie weken speelt De Valk de thuiswedstrijd tegen Bekkerveld en die moet gewonnen worden om nog enig perspectief te houden richting het seizoensslot.

Terug naar afgelopen weekend. Veritas begon gelijk met lange ballen van achteruit en kreeg in de vijfde minuut een vrije trap. Verdediger Sjoerd Linssen wist met een streep de bal in de bovenhoek te schieten. Doelman Dennis Verhoeven wist er nog knap een hand tegenaan te krijgen. Zo voorkwam hij een snelle achterstand voor De Valk. Halverwege de eerste helft werd De Valk voor het eerst dreigend toen Danny van den Eijnden doorkwam aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam net achter de inkomende Robin Smets. De afvallende bal kwam nog bij Wouter van Son, die niet voor gevaar kon zorgen.

Lang speelde de eerste helft zich op het middenveld af. Aan het slot zette Veritas nog even aan richting het doel van De Valk. Een voorzet van Folkert van Gansewinkel kwam voor de voeten van Siebe Vries, die zijn schot huizenhoog over het doel zag verdwijnen. Een minuut later werd een scrimmage in het strafschopgebied van De Valk bijna met een punter binnen getikt door Joost Hendriks, maar doelman Dennis Verhoeven wist met zijn voeten redding te brengen.

In de tweede helft kwam Mike Bruinen bij De Valk binnen de lijnen, in plaats van Bjarne van de Ven. Dit was om de fysieke kracht van Veritas wat meer onder controle te krijgen. Aart Verberne werd naar het middenveld doorgeschoven. Helaas viel dit plan na een klein kwartier in de tweede helft in duigen, toen Aart Verberne met een kuitblessure het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Brian Vermeer. Diezelfde Brian Vermeer mocht een minuut later aanleggen voor een vrije trap. Die verdween via de muur net naast het doel van Veritas-doelman Michael Petit.

Na iets meer dan een uur spelen was het Veritas dat de wedstrijd openbrak. Na een snelle uitval verschalkte Sjoerd Zuthof met een hard schot in de korte hoek doelman Dennis Verhoeven. Deze voorsprong was goud waard voor de thuisploeg, aangezien het voor De Valk erg moeilijk was om tot doelkansen te geraken. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde Veritas de voorsprong bijna. Verdediger Sjoerd Linssen legde de bal achter de laatste linie van De Valk. Hij gaf Bastiaans zo een bijna niet te missen kans. De aanvaller zag zijn inzet echter gekeerd worden door Verhoeven. Veritas bleef de wedstrijd controleren en gaf De Valk geen moment het gevoel dat er nog wat te halen viel in Neeritter. Twee keer werd Veritas nog gevaarlijk, maar tot tweemaal toe was het de uitstekend keepende Dennis Verhoeven die De Valk behoedde van een grotere achterstand.

Meer berichten