Met twee doelpunten had Brian Vermeer een groot aandeel in de eerste overwinning van De Valk. Hier legt hij aan voor de 1-0.
Met twee doelpunten had Brian Vermeer een groot aandeel in de eerste overwinning van De Valk. Hier legt hij aan voor de 1-0. (Foto: Henry Jansen)

De Valk wint voor het eerst dit seizoen

  Sport

Redactie

Sterk uit winterstop gekomen

De Valk is sterk uit de winterstop gekomen. Op 't Valkennest was de ploeg van Ruud van der Rijt, aan zijn laatste maanden bezig bij De Valk, met maar liefst 4-1 te sterk voor RKSV Heeze. Grote man aan de kant bij De Valk was Brian Vermeer.

Valkenswaard - De Valk miste op deze eerste wedstrijddag van het nieuwe jaar een waslijst aan spelers. Desondanks begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd. Al in de vijftiende minuut was het raak. Bjarne van de Ven stuurde Sherry Kindo Kamara diep aan de rechterkant en hield de bal net binnen de lijnen. Hij speelde Brian Vermeer aan. De middenvelder kapte naar binnen en wist de bal in de verre hoek binnen te schieten.

Halverwege de eerste helft kwam een voorzet van Gijs Moerenhout voor de voeten van ex-De Valk speler Mark Claassen die de bal ruim naast het doel van De Valk schoot. Een minuut later was het alsnog raak voor de bezoekers via Ivo Moerenhout: 1-1. De bezoekers werden sterker en De Valk moest het doen met afstandsschoten van Brian Vermeer en Luuk Broers. Die gingen over.

In de tweede helft begon De Valk weer scherp. Na bijna een uur spelen kreeg RKSV Heeze een hoekschop. Die leek uitstekend ingekopt te worden door Ivo Moerenhout, maar doelman Kevin Miguel kon redden. RKSV Heeze was in deze fase naarstig op zoek naar de 1-2 en was het een minuut later Jorg van Galen die Rens van de Kerkhof vrij voor het doel van De Valk zette. Zijn inzet verdween in het zijnet.

Waar RKSV Heeze het net niet wist te vinden was De Valk twee minuten later wel trefzeker. Verdediger Marco Ayebi Duah kreeg na een hoekschop de ruimte om het doel onder vuur te nemen en zag zijn schot in de verre hoek binnenvallen. Met nog twintig minuten te spelen kreeg RKSV Heeze na een overtreding van Robin Smets een vrije trap, die door Jorg van Galen rakelings over het doel van De Valk ging.

Slotfase

Een kwartier voor tijd scoorde Brian Vermeer nogmaals. De eerste overwinning van het seizoen was zo binnen handbereik. Vijf minuten later was Sherry Kindo Kamara heel dicht bij de vierde treffer voor De Valk, maar zijn stift ging rakelings mis. In de slotfase kreeg Jorg van Galen op aangeven van Ivo Moerenhout nog eenmaal de mogelijkheid om tot scoren te komen. Zijn inzet ging hoog over. Het slotakkoord was voor invaller Tim Bombeeck, die op aangeven van Sherry Kindo Kamara beheerst de 4-1 in het doel kon schuiven. Een zeer knappe prestatie van De Valk tegen het sterk presterende RKSV Heeze. De Valk lijkt de aansluiting zodoende weer gevonden te hebben met Venlosche Boys. De Limburgers hebben nog maar drie punten meer. Volgende week speelt De Valk de uitwedstrijd tegen SV Venray, als het tenminste niet te hard gaat sneeuwen.

Meer berichten