Marlon Ronkes uit Valkenswaard is wereldkampioen linedance geworden in Amerika.
Marlon Ronkes uit Valkenswaard is wereldkampioen linedance geworden in Amerika. (Foto: )

Marlon uit Valkenswaard wint WK linedance

  Sport

Marlon Ronkes uit Valkenswaard is wereldkampioen linedance 2019. "Een grote droom komt uit. Ik ben Superstar geworden in de hoogste divisie in Nashville in de Verenigde Staten", gelooft hij nog amper zelf.

Valkenswaard/Nashville - Om je naam te horen als de nieuwe winnaar en daarmee de beste van de wereld noemt Ronkes in één woord ongelooflijk. "Maar om een staande ovatie te krijgen is onbeschrijfelijk."

De inwoner van Valkenswaard vertelt na afloop van het gewonnen wereldkampioenschap: "De lat voor deze worlds lag hoog voor mij, omdat ik na ruim twintig jaar mijn wedstrijdcarrière wilde afsluiten met de wereldtitel. En nu is die wens vervuld. Ik genoot van elke minuut op de dansvloer."

'Ik genoot van elke minuut op de dansvloer'

Een mooie kroon na alle ups en downs van de afgelopen twintig jaar dansen dus. "Ik ben alle mensen die mij hierin hebben gesteund dankbaar. Mijn grote dank gaat uit naar mijn ouders, mijn zus Naomi en mijn vriend Romain. De gouden plak draag ik op aan jullie", zei hij in de Verenigde Staten. "Voor alle liefde, begrip en vertrouwen."

Marlon Ronkes wedstrijden zijn nu ten einde, maar de danser uit Valkenswaard zal nog jaarlijks te zien zijn in een eigen show. Daarover houdt hij zijn volgers en fans de komende tijd op de hoogte.

Meer berichten