Foto:

Jeugd TTV kampioen: op naar hoofdklasse

  Sport

De missie is volbracht. Het eerste jeugdteam van TTV, bestaande uit Wout Huynen, Mark Lammers en de broers Tim en Lars van Veenendaal, is zaterdag ongeslagen kampioen geworden in de Eerste Klasse.

Valkenswaard - Tegen Hooghei had het Valkenswaardse team aan een gelijkspel voldoende. Tim en Lars wonnen hun eerste wedstrijd, Mark verloor. Zo werd het dubbel meteen een cruciale wedstrijd. Tim en Wout, inmiddels een befaamd dubbel, kwamen met 2-1 in sets achter. Via een spannende set werd het vervolgens 2-2 waarna ze in de vijfde game los gingen met 11-1. Daarmee stond het 3-1 voor Valkenswaard. Tim won weer, Lars verloor in vier games en Mark mocht het kampioenschap binnenhalen. Hij slaagde ruimschoots. Uiteindelijk werd het zelfs 8-2.

Dat het team ongeslagen kampioen is geworden mag een verrassing heten. Vorig seizoen kon men zich ternauwernood handhaven in de Eerste Klasse. Ook nu werden andere teams werden op voorhand hoger ingeschat. Met de promotie gaat men vanaf januari spelen in de hoofdklasse en zal men de strijd aan moeten gaan met de beste teams van Zuid-Nederland. Een uitdaging waar men vol vertrouwen naar uitkijkt.

Meer berichten