Foto: Connie Sinteur

Marokkanen doen aanval op parcoursrecord Valkenloop

  Sport

Atletiek Vereniging Valkenswaard organiseert traditiegetrouw in het eerste weekeinde van november haar HoLaPress Wandeltocht & Valkenloop. Zondag 4 november verschijnen ruim 1300 wedstrijdatleten en recreanten aan de start.

Valkenswaard - Door diverse atleten, bijvoorbeeld uit Marokko, wordt deze 41e editie een poging gedaan om het parcoursrecord op de halve marathon te verbeteren. Ook de Jeugdloop is een bijzonder evenement, waarbij de basisschoolkinderen strijden over hun kilometer. Naast de individuele prijzen is de scholenprijs dit jaar uitgebreid met geweldige prijzen voor de school. En natuurlijk zijn ook dit jaar de recreatieve joggers met hun viervoeters welkom bij de tweede DoggyRun: een tocht over vijf kilometer aan onverharde paden door het mooie natuurschoon dat Valkenswaard te bieden heeft.

Op zaterdag wordt voor de vijfde keer de HolaPress Wandeltocht georganiseerd. Afstanden van 5 tot en met 30 kilometer kunnen worden afgelegd. Wandelen en hardlopen gaan ook dit jaar samen, onder de slogan De Groenste Loop van Nederland. Vijf jaar geleden werd het wandelen toegevoegd aan de Valkenloop. Dat dit een succes is geworden, mag wel blijken uit het grote aantal deelnemers uit het gehele land. "Vorig jaar kwamen ze zelfs met bussen uit de Achterhoek om hier te kunnen lopen", verduidelijkt John Robbe, voorzitter van AVV en coördinator van het evenement.

Onder het motto De Groenste Loop van Nederland gaan op de zondag weer grote groepen wedstrijdlopers en recreatieve hardlopers van start bij de 41ste editie van de Valkenloop. Deze biedt ook dit jaar weer voor elk wat wils. Het programma loopt uiteen van een jeugdloop over een kilometer tot een halve marathonwedstrijd. Recreatieve hardlopers hebben de keuze uit de afstanden 7.1, 12.5 of de 21.1 kilometer. Voor alle afstanden geldt dat de finish plaatsvindt bij het kantoor van hoofdsponsor HoLaPress, aan de Kluizerdijk.

Daar kan men zich op de dag zelf nog inschrijven. Voor elk van de afstanden. Vanaf 8.30 uur is het secretariaat open, in de grote tent achter het gebouw. Toiletten en kleedruimtes voor de deelnemers zijn op het terrein te vinden. Vervoer per bus naar de diverse startlocaties wordt vanaf de Kluizerdijk kosteloos aangeboden, in de vorm van pendelbussen. Om 11.00 uur geeft wethouder Theo Geldens het startschot. Door een aantal gastlopers uit Marokko wordt een poging gedaan om het parcoursrecord bij de mannen te verbeteren.

www.valkenloop.nl

Meer berichten