Foto: Jurgen van Hoof

De Rooy met 4 trucks naar Dakar Rally

  Sport

Van de redactie

Petronas Team De Rooy Iveco neemt met 4 trucks deel aan de Dakar Rally. Naast Gerard de Rooy, Federico Villagra en Ton van Genugten versterkt Maurik van den Heuvel het team in Peru. Alle 4 de équipes hebben een Iveco Powerstar ter beschikking met als doel de overwinning in de Dakar van 2019.

BRABANT - Eerder is al bekend gemaakt dat Gerard de Rooy in januari terugkeert in de sterke competitie van de Dakar Rally, bijgestaan door navigator Moi Torrallardona en monteur Darek Rodewald. De 2-voudig winnaar van de Dakar én winnaar van de Africa Eco Race 2018, weet zich in Peru gesteund door misschien wel het sterkste Team De Rooy ooit.

De Argentijnse coureur Federico Villagra deed vorig jaar tot de voorlaatste dag mee om de overwinning en gaat ook nu weer voor het podium. Ton van Genugten schreef in 2018 maar liefst 4 etappezeges op zijn naam en was daarmee de succesvolste coureur in de truckcategorie. Evenals afgelopen jaar, wordt hij bijgestaan door navigator Peter Willemsen en monteur Bernard der Kinderen.

4e rijder

De 4e rijder van Team De Rooy is komend jaar de ervaren en snelle Maurik van den Heuvel, die in voorgaande jaren steeds meedeed in de Top-10 van het klassement en van wie veel mag worden verwacht. Van den Heuvel wordt genavigeerd door Peter Kuijpers, voor wie het de 4e keer in die rol wordt, en heeft als monteur Martijn van Rooij bij zich.

Van den Heuvel neemt binnen Team De Rooy overigens de plaats in van Artur Ardavichus, die vanwege de slechte economische situatie in Kazachstan in overleg met zijn sponsor Astana jammergenoeg heeft moeten besluiten de komende Dakar over te slaan.

Iveco Powerstar

Alle 4 de teams van De Rooy hebben een Iveco Powerstar - de bekende torpedo - tot hun beschikking. Er is gekozen voor het vertrouwde model met starre assen, dat zich de afgelopen jaren heeft bewezen in de zwaarste rally's ter wereld. Het prototype van de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging heeft alle geplande tests tot volle tevredenheid doorstaan en wordt nu volledig gedemonteerd, zodat alle onderdelen en componenten kunnen worden onderzocht en bestudeerd op onder meer slijtage en beschadigingen. Deze rallytruck kan daardoor nog niet worden ingezet en als gevolg daarvan neemt Wuf van Ginkel, die als ontwikkelingscoureur zeer nauw bij deze truck is betrokken, niet deel aan de komende Dakar.

De Dakar Rally 2019 start op 6 januari 2019 in Lima, Peru.

Meer berichten