Foto: Henry Jansen

Drie doelpunten tegen Wittenhorst

  Sport

De ongeslagen reeks kreeg zijn vervolg na de ruime 3-0-overwinning op Wittenhorst. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het een zware middag voor De Valk.

Valkenswaard - Na ruim tien minuten spelen was het Wittenhorst dat uit een hoekschop gevaarlijk werd met Denny Bongers, die zijn kopbal net over het doel zag gaan. Na een kwartier spelen was het Tim Bombeeck die na een mooi uitgespeelde aanval over de rechterkant doorkwam en met een bekeken stiftbal Wittenhorst-doelman Sjors Witt kansloos liet. Zo stond De Valk al snel op 1-0.

De Valk drukte door en was feller in de persoonlijke duels waar Wittenhorst het lastig mee had. Binnen vijf minuten verdubbelde De Valk de voorsprong na een prachtige pass van Luuk Broers, waarna Danny van den Eijnden vrij richting het vijandige doel af kon gaan.

In de tweede helft ging Wittenhorst steeds meer het spelbeeld bepalen. Zo kopte Stevie Hattu een voorzet een meter over het doel en zag de ploeg na ruim een uur spelen een kopkans via doelman Kevin Miguel en de bovenkant van de lat over gaan. Halverwege de tweede helft was een dribbel van Luuk Broers de inleiding voor weer een goede mogelijkheid voor De Valk om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een combinatie met Danny van den Eijnden schoot Luuk Broers de bal via het been van Wittenhorst-verdediger Daan Hendriks net naast het doel. In de laatste tien minuten kreeg De Valk steeds meer de ruimte van Wittenhorst dat alle risico’s ging nemen. Luuk Broers kon profiteren. Via Danny van den Eijnden volgde een strakke voorzet op de ingevallen Sherry Kindo Kamara, maar de van een bovenbeenblessure herstelde speler wist de voorzet niet binnen te glijden. Een minuut later haalde Luuk Broers nog maar eens venijnig uit. Doelman Sjors Witt redde maar net. De Valk wist de wedstrijd nog meer glans te geven toen Sherry Kindo Kamara twee minuten voor het einde met een hard schot de bal in het dak van het doel te schieten. Het was de bevrijdende 3-0 en de drie punten bleven op het Valkennest.

Meer berichten