Afbeelding
Pixabay

Einde zegereeks SV Valkenswaard

Sport 272 keer gelezen

VOETBAL - SV Valkenswaard leed op een druilerig Sportpark De Dem in Hoensbroek na 5 overwinningen op rij,  een 2-0 nederlaag tegen het plaatselijke EHC.

Het werd vanuit de kant van SV Valkenswaard gezien een wedstrijd om snel te vergeten. In de 10e minuut kreeg Jordi van Meurs  de bal maar een verdediger van EHC weet hem dusdanig te storen dat er geen doelrijpe kans ontstaat.
In de 20e minuut een nieuwe kans voor Jordi van Meurs maar zijn schot gaat net naast van het doel van EHC. Vier minuten levert een overtreding een vrije trap op voor SV Valkenswaard maar ook deze kans wordt niet benut. Zo kabbelede de wedstrijd door tot in de 31e minuut de bal, uit de kluts, voor de voeten van EHC speler Ricardo Geurts valt  die zijn inzet tegen het net ziet verdwijnen 1-0.

Tot twee minuten voor rust Jordi van Meurs op de rand van ‘de 16’ onderuit gehaald wordt. De vrije trap levert niets op. Er is wel geel voor EHC-speler Jelle Zupancic en een rode kaart voor een staflid Hans Spillmann van EHC omdat in de 3e minuut van de blessuretijd een afvallende bal door een EHC speler op de lat werd geschoten. 

Scheidsrechter Mandemakers floot vervolgens voor rust en iedereen snel naar de warme thee of koffie.
In de rust moest trainer Maurice Hendriks noodgedwongen Joep Raaijmakers wisselen voor Miro Ioannidis. Joep Raaijmakers was meerdere malen hard aangepakt en kon niet meer verder.

Tweede helft

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld; de bal vliegt van links naar rechts en vice versa over het veld. Tot in de 49e minuut de bal door EHC diep wordt gespeeld en op randje buitenspel door  EHC-spits Alamissa Viera Ouattara wordt aangenomen die de bal langs de kansloze Youri Roulaux plaatst: 2-0.  In de 57e minuut raakte Jordi van Meurs zodanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten. Thom van de Donk viel voor hem in.  SV Valkenswaard trok het initiatief weer naar zich toe maar verder dan wat ‘kansjes’ kwamen ze niet. EHC drong niet meer aan en de Bosuilen waren te onmachtig om nog iets te forceren.

Na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Mandemakers voor het einde van de wedstrijd. Een voor SV Valkenswaard teleurstellende wedstrijd die ook nog eens drie gele kaarten opleverde. Niet vanwege overtredingen maar wel vanwege praten.

De spelers moeten deze wedstrijd snel analyseren en vergeten, dinsdag en donderdag weer fris trainen voor de wedstrijd van komende zondag 3 december om 14.00 uur op Sportpark Den Dries tegen Deurne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant