Erwin Duivis tijdens de openingswedstrijd tegen Een en Twintig die de ploeg uit Beek en Donk het kampioenschap opleverde.
Erwin Duivis tijdens de openingswedstrijd tegen Een en Twintig die de ploeg uit Beek en Donk het kampioenschap opleverde.

Einde aan zegereeks TTV Valkenswaard

Sport 265 keer gelezen

TAFELTENNIS - De spelers van TTV Valkenswaard hebben in de tiende en laatste ronde van de najaarscompetitie voor het eerst niet weten te winnen. 

Afgelopen vrijdag kwam de koploper in 2C, Een en Twintig uit Beek en Donk, op bezoek in Valkenswaard. Zij hadden slechts één puntje nodig om het kampioenschap binnen te slepen. Dat puntje kwam er al heel snel: Erwin Duivis moest in de openingspartij zijn meerdere in Peter van den Eijnde erkennen.

Het Valkenswaardse trio had zijn zinnen gezet op een reeks van tien uit tien overwinningen. Er kwam eerst een 2-2 tussenstand door het kansloze verlies van Henk Sandkuyl tegen Jordi Kivits, de gemakkelijke overwinning van Ronald Grijseels op Bert Coolen en Valkenswaards succes in het dubbel. Na 3-3 kwam TTV Valkenswaard nog op voorsprong door de winst van Ronald Grijseels op Jordi Kivits (14-12, 11-0, 11-4). Hij bezorgde Kivits daarmee zijn tweede nederlaag in dertig enkel wedstrijden. Het was wel het einde van de kant van Valkenswaard. De drie resterende partijen gingen allemaal vrijwel kansloos naar Een en Twintig en was met 4-6 de eerste nederlaag van de competitie een feit.

Voor de voorjaarscompetitie komt er een spelers wissel in de teams van TTV Valkenswaard: Henk Sandkuyl gaat een team lager en Marc van de Boom uit het gedegradeerde tweede team neemt zijn plaats in het vaandelteam in. Van de Boom heeft met een winstpercentage van 79% (15 uit 19) in de tweede klasse ruimschoots aangetoond mee te kunnen. Samen met Grijseels (83%) en Duivis (81%) moeten er in het voorjaar hoge ogen worden gegooid. De voorjaarscompetitie start eind januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant