De Valk spelers vieren het doelpunt van Luuk Broers
De Valk spelers vieren het doelpunt van Luuk Broers Henry Jansen

De Valk wint met moeite

Sport 245 keer gelezen

VOETBAL - De Valk heeft de thuiswedstrijd tegen NWC met de nodige moeite weten te winnen. De hele wedstrijd had de ploeg van hoofdtrainer Nik Bierens het moeilijk om een gaatje te vinden in de Astense muur, zeker na de vroege rode kaart aan NWC-zijde. Luuk Broers was de gevierde man bij De Valk met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door Marc Jansen

Al vroeg kreeg De Valk de kans om op voorsprong te komen. Een voorzet van Gideon Pieschel viel bijna binnen, Mauro van Houtum behield het overzicht en gaf Aart Verberne de mogelijkheid. De verdediger zag zijn inzet het doel missen. Twee kansen van Appie Azmani werden gered door de Astense doelman en verdediger Martijn Henst. 
Na ruim een half uur spelen beging Daan van Gansewinkel een grove charge op Luuk Broers. Scheidsrechter Tjitte Ploegstra twijfelde niet en trok de rode kaart voor de Astense middenvelder die met tien man verder moesten. De Astenaren kropen nog verder terug in de verdedigende stellingen.  en zo haalde NWC zonder tegentreffer de rust.

Tweede helft

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het Astense doel. Gideon Pieschel vond in een overvol strafschopgebied Joran Vermeulen die zich vrijspeelde maar hij miste. Ook Appie Azmani en Luuk Broers konden het net niet vinden door de oranje muur die door NWC werd opgetrokken. Met nog twintig minuten te gaan was het Luuk Broers die de ban wist te breken, na een perfecte aanname op een lange bal verschalkte hij doelman Gijs Brüsewitz voor de bevrijdende openingstreffer: 1-0. De Astense ploeg moest nu uit haar schulp kruipen en zo kregen aanvallers van De Valk meer ruimte. Helaas kwamen zij niet meer tot scoren. NWC probeerde met lange ballen nog wat te bewerkstelligen, maar doelman Dennis Verhoeven hoefde niet handelend op te treden. In de blessuretijd raakte Antonio Balta nog de lat, na een schot van Gideon Pieschel dat via doelman Gijs Brüsewitz voor zijn voeten viel.

Een moeizame, maar zeer verdiende overwinning voor De Valk dat samen met Oirschot Vooruit een klein gaatje heeft geslagen met de concurrentie. Volgende week zondag 3 december staat de uitwedstrijd tegen ZSV in Zeilberg op het programma voor De Valk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant