Yannick Lacroix in duel met Koen de Louw .
Yannick Lacroix in duel met Koen de Louw . Johan Manders

SV Valkenswaard pakt de 2e plaats in de 1e klasse

Sport 363 keer gelezen

SV Valkenswaard pakt 2e plaats

 VOETBAL - Voor SV Valkenswaard stond zondag de uitwedstrijd tegen laagvlieger SV Someren op het programma. SV Someren had als opdracht gekregen om goaltjesdief Youri van Brussel geen kans te geven tot scoren. 

In de 3e minuut werd Menno van Walsem in het strafschopgebied onderuit gehaald, scheidsrechter van Dongen gaf echter geen penalty. Daarna was het lastig voor SV Valkenswaard tot scoren te komen. Pas in de laatste 10 minuten van de eerste helft kwamen er 4 kansen kort achter elkaar. Helaas wisten de spelers geen enkele kans te verzilveren. Mike van Dooren schoot in de handen van keeper Sil Joosten schoot, Sem van Ham knalde de bal hard op de paal, de kopbal van Menno van Walsem werd door de keeper net over de lat getild en de corner die hieruit volgde werd door Pieter Maranus nipt overgekopt. En zo bleef de ruststand 0-0.

In een verder rommelige 2e helft, met slechts 1 plaagstootje van SV Someren waarbij de spits in de handen van keeper Youri Roulaux schoot, trok SV Valkenswaard uiteindelijk aan het langste eind. De door SV Someren gevreesde Youri van Brussel wist in de 86e minuut alsnog de bal binnen te schieten. En zo kon SV Valkenswaard met een terechte overwinning weer 3 punten binnenhalen. Hiermee pakt SV Valkenswaard knap de 2e plaats op de ranglijst.

Komende zondag 19 november speelt SV Valkenswaard thuis tegen EHC 1 om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant