BES/De Valk spelers vieren hun 3e doelpunt tegen Rood Wit Veldhoven.
BES/De Valk spelers vieren hun 3e doelpunt tegen Rood Wit Veldhoven. Henry Jansen

BES/De Valk wint eerste test

Sport 370 keer gelezen

VOETBAL - De thuiswedstrijd tegen Rood Wit V was de eerste echte test voor BES/De Valk, in het bekertoernooi had de koploper in de 4de Klasse G het nog erg lastig met de Veldhovenaren. De ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk liet zien dat er met niets minder dan het kampioenschap genoegen genomen wordt. Met een 3-1 overwinning was BES/De Valk nog erg vriendelijk voor Rood Wit V.

Door Marc Jansen

De eerste kans was voor Rood Wit V, spits Jan van Hout zag zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door doelman Ivo Gulpers. Daarna werd de thuisploeg steeds sterker en waren de voorwaartsen een ware plaag voor de Veldhovenaren. Met de nodige kunst en vliegwerk bleef Rood Wit V op de been en was vooral doelman Mark Smulders van onschatbare waarde. In de twintigste minuut was het Jan van Hout die met een prachtige hakbal Mitchell Slegers in stelling bracht en met een schot in het dak van het doel de bezoekers op 0-1 bracht. De thuisploeg raakte niet van slag en verhoogde steeds meer de druk op Rood Wit V. Zo zorgden Lorenzo Shearman en Glensly Eleonora met hun snelheid voor constante dreiging, maar schortte het alleen nog aan de afronding. Het was de vraag wanneer de gelijkmaker zou vallen, en dat was zo’n tien minuten voor de rust toen Joost Thomassen zich knap wegdraaide in het strafschopgebied en de bal in de verre hoek binnenschoot voor de meer dan verdiende gelijkmaker 1-1.

Tweede helft

In de tweede helft bleef BES/De Valk de druk steeds verder opvoeren. Joost Thomassen had zijn tweede treffer voor het inschieten, maar doelman Mark Smulders wist met een knappe redding een snelle achterstand te voorkomen. Toch zou de ban gebroken worden na bijna een uur spelen, de ongrijpbare Lorenzo Shearman kwam door aan de rechterkant en wist de vrijstaande Daan Donners te bereiken. De verdediger twijfelde geen moment en schoot beheerst de langverwachte, maar bevrijdende 2-1 tegen de touwen. 

De koploper liet niets aan het toeval over en gaf Rood Wit V geen moment de kans om op adem te komen en zocht naar meer doelpunten. Joost Thomassen zag een enorme kans met de voeten gekeerd worden door doelman Mark Smulders. Toch zou de derde treffer voor BES/De Valk niet lang op zich laten wachten. Glensly Eleonora kwam door aan de rechterkant en verraste doelman Mark Smulders met een schot in de korte hoek voor de beslissende 3-1 voorsprong. 

Rood Wit V werd slechts eenmaal dreigend in de tweede helft, een indraaiende voorzet van Stef Fasen werd verlengd door Jan van Hout, maar doelman Ivo Gulpers voorkwam met een fraaie reflex de aansluitingstreffer. In de blessuretijd ontfutselde Glensly Eleonora de bal van doelman Mark Smulders en leek voor de vierde Valkenswaardse treffer te gaan zorgen, maar de clubtopscoorder raakte slechts de lat en daarmee bleef zijn seizoen totaal op elf steken na vandaag.

BES/De Valk zet met deze overwinning een volgende stap richting het binnenslepen van het periodekampioenschap, zeker nadat eerste achtervolger Margriet drie dure punten in Helmond liet liggen tegen SV De Braak. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma om 14.30 uur op het amateurcomplex in Tilburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant