Bosuilen Oldstars  Foto: SV Valkenswaard
Bosuilen Oldstars Foto: SV Valkenswaard (Foto: Willem-Jan Schampers)

Nieuwe spelers Bosuilen OldStars?

  Sport

De OldStars van SV Valkenswaard zoeken een aantal nieuwe en enthousiaste teamgenoten. De selectie van veertien spelers, onder wie oud-spelers van SV Valkenswaard, De Valk, DOSL en Dommelen, blijft intact, maar er is nog plek voor een aantal nieuwe zestigplussers.

VALKENSWAARD - Het Walking Football-team speelt op woensdagmiddag 18 april vanaf 13.00 uur een mini toernooi tegen oldstar teams uit Veldhoven en Eindhoven. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het hoofdveld van SV Valkenswaard. De 60-plussers uit het OldStars-team hebben allemaal één ding gemeen: hun passie voor voetbal. "Voetbal is en blijft een mooi spelletje" verzekeren de walking football spelers. Daarnaast is het op peil houden van de conditie en het sociale aspect voor veel van de voetballers een belangrijk onderdeel van hun wekelijkse samenzijn. Sporten en gezelligheid vormen zo de basis voor de goede sfeer binnen het team.

De conditie van de OldStars is sinds de start van hun trainingen duidelijk toegenomen. Iedere woensdagmiddag wordt er getraind van 13.30 tot 15.00 uur en wordt de training afgesloten met een kopje koffie. Af en toe wordt aan een toernooi deelgenomen. Velen van de Old Stars vertrekken iedere woensdag na de training met het gevoel dat ze niet kunnen wachten tot het weer woensdag is. Het onderstreept het enthousiasme en de goede sfeer die heerst binnen het team.

Met het Walking Football worden 60-plussers uitgenodigd om voetbal te spelen in een aangepaste vorm. Er wordt op een kleiner veld gespeeld. Rennen is binnen deze speelvorm niet toegestaan. Ook mag de bal niet boven heuphoogte komen en zijn slidings verboden. De regels stellen de deelnemers in staat om hun sport op een veilige manier en onder leuke omstandigheden uit te oefenen.
Versterkingen voor het Oldstars-team van SV Valkenswaard zijn zeer welkom. Kom
gerust enkele proeftrainingen meedoen! Geïnteresseerden kunnen zich direct aanmelden bij Jacques van Gerven via: jjmvangerven@onsbrabantnet.nl.

Veel activiteiten

Walking Football is de zoveelste activiteit bij SV Valkenswaard Inmiddels telt de voetbalvereniging ruim duizend leden, met plek voor jeugd (jongens en meisjes, mini's tot en met A-junioren), senioren (mannen en vrouwen, 11x11 ), 45+ (7x7), G-voetbal én Walking Footbal. Maar SV Valkenswaard is meer dan alleen voetballen. Denk ook aan Lady's-only-bingo-night, FIFA-toernooi voor de jeugd, tonpraotersavond en de traditionele, feestelijke afsluiting voor de jeugd en senioren.

Meer berichten