Glensley Eleonora scoort de 3-0 voor BES/De Valk. (Foto: Henry Jansen).
Glensley Eleonora scoort de 3-0 voor BES/De Valk. (Foto: Henry Jansen). Henry Jansen

BES/De Valk Zaterdag1 wint bij start competitie

Sport 513 keer gelezen

VALKENSWAARD - Na de ongeslagen reeks in de beker stond de eerste krachtmeting in de competitie tegen FC Tilburg op het programma. 

Door Bart Broeren

In een wat rommelige eerste helft had BES/DeValk het betere van het spel. FC Tilburg kwam met een speldenprik in de 20e minuut nog wel gevaarlijk door, maar goed verdedigend werk van Rico Foliant voorkwam een achterstand. De nieuwe formatie onder leiding van Paul van de Moosdijk creëerde daarna een aantal kansen. In de 32e minuut was het Lorenzo Shearman die met een strakke schuiver in de lange hoek de 1-0 op de borden bracht. Een minuut later viel bijna de volgende treffer dankzij goed storend werk van Joost Thomassen. De 2-0 viel enkele minuten later wel via Glensley Eleonora, tevens de ruststand.

BES/DeValk kwam goed uit de kleedkamer en controleerde de wedstrijd. In de 48e minuut was het Alex Nikolaienko die bijna de derde treffer aantekende, gevolgd door een kopbal van Joost Thomassen die rakelings langs doel ging. In de 71e minuut was het Glensley Eleonora die, na wederom goed storend werk van Joost Thomassen, met de 3-0 de wedstrijd in het slot gooide. BES/DeValk gaf achterin niks weg en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Met 3 punten op zak volgt volgende week de uitwedstrijd tegen Jan van Arckel 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant