Luuk Broers omspeelt een speler van Oirschot Vooruit.
Luuk Broers omspeelt een speler van Oirschot Vooruit. Henry Jansen

Kraker eindigt onbeslist

Sport 421 keer gelezen

OIRSCHOT - Oirschot Vooruit en De Valk maakten er een vermakelijke eerste competitiewedstrijd van in Oirschot. Twee ploegen die voorafgaand aan het seizoen getipt werden om hoge ogen te gaan gooien in de 2e Klasse D gaven met een terechte 2-2 elkaar weinig toe.

Door Marc Jansen

Oirschot Vooruit kwam na bijna tien minuten spelen op voorsprong na een geweldige boogbal van middenvelder Joris Swaanen die over doelman Dennis Verhoeven fraai in de verre hoek binnen viel 1-0. Oirschot Vooruit bleef dreigend, zo eindigde een voorzet van Jip Stam op de paal en leek Joris Swaanen onreglementair uit balans gebracht te worden door Max Manche in het strafschopgebied. Scheidsrechter Danny van Riet liet doorspelen en daar mocht De Valk niet over klagen. Na zo’n twintig minuten spelen werd De Valk sterker en nam het initiatief van de wedstrijd over. Met goed combinatiespel werd de achterstand omgezet in een voorsprong, eerst was het Joran Vermeulen die in de korte hoek de bal raak schoot voor de gelijkmaker 1-1. De Valk kreeg steeds meer de overhand, en vlak voor de rust was een mooie aanval over de rechterkant via Alberto Puts die Appie Azmani bediende en de bal teruglegde op Joran Vermeulen die met een bekeken schot de verdiende 1-2 voor De Valk binnen wist te schieten.

Tweede helft

In de tweede helft begon De Valk weer sterk, maar was de eerste kans voor de thuisploeg. Een kopbal van Bram van Straten werd op fraaie wijze gekeerd door doelman Dennis Verhoeven. Vlak daarna kreeg Appie Azmani namens De Valk de kans om de voorsprong te verdubbelen, echter doelman Niels Stockman hield Oirschot Vooruit op de been met een geweldige redding. Oirschot Vooruit werd steeds gevaarlijk uit standaardsituaties, en dat werd De Valk in de slotfase fataal door invaller Daan Hagemeier die uit een hoekschop de gelijkmaker binnen wist te koppen 2-2. Beide ploegen zochten nog naar de winnende treffer, maar moesten met een punt genoegen nemen wat een terechte uitslag was gezien de krachtsverhoudingen.

Zondag 1 oktober vervolgt De Valk de competitie met een thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’08, de ploeg uit Weert versloeg op de openingsspeeldag Reusel Sport met 1-0 door een treffer van Sherry Kindo Kamara die deze zomer overkwam van De Valk.

Oirschot Vooruit
Niels Stockman; Koen van Heerebeek(84. Hessel Kemps), Teun van de Biggelaar(56. Bjorn Linssen), Job van Gestel(46. Daan Hagemeier), Jip Stam(46. Max van de Wal); Mark van Dongen, Joris Swaanen, Koen Versteden; Bram van Straten, Tim Neggers(84. Kees de Bresser), Koos Gloudemans

De Valk
Dennis Verhoeven; Alberto Puts(66. Dion Vermeulen), Max Manche, Robbert Born, Aart Verberne; Koen van Steensel(66. Mauro van Houtum), Luuk Broers, Antonio Balta, Appie Azmani; Joran Vermeulen, Gideon Pieschel(78. Sam Poos)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant