Gideon Pieschel ziet nog kans om de bal bij Joran Vermeulen te krijgen die (achteraf) de winnende goal scoort.
Gideon Pieschel ziet nog kans om de bal bij Joran Vermeulen te krijgen die (achteraf) de winnende goal scoort. Henry Jansen

De Valk wint bekerderby en is groepswinnaar

Sport 492 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het is De Valk gelukt om de volgende ronde te bereiken in het bekertoernooi. Na eerdere overwinningen op EFC en Heeze werd ook de derby tegen SV Valkenswaard in winst omgezet door een vroege treffer van Joran Vermeulen.

Door Marc Jansen

Al in de tweede minuut was het raak voor De Valk. Na slordig uitverdedigen was het Gideon Pieschel die de bal ontfutselde en Joran Vermeulen in staat stelde om de thuisploeg op een vroege voorsprong te zetten 1-0. 
SV Valkenswaard dat aantrad zonder de bepalende spelers Vincent Blancke en Thom van de Donk, leek snel weer op gelijke hoogte te komen, maar uit een vrije trap kopte Pieter Maranus tegen de paal en kwam De Valk goed weg. 

Een vrije trap van middenvelder Mike van Dooren werd fraai uit de kruising getikt door De Valk doelman Dennis Verhoeven. Vleugelverdediger Dion Vermeulen kwam halverwege de eerste helft goed door aan de rechterkant en wist bijna Joran Vermeulen in stelling te brengen, maar de doelpuntenmaker kon net niet voldoende bij de bal komen om zijn tweede doelpunt van deze middag te maken.

Tweede helft

In de tweede helft was het invaller Alberto Puts die de 2-0 op zijn schoen had, maar op aangeven van Robbert Born raakte de middenvelder slechts de lat. Niet veel later was het Gideon Pieschel die doorkwam aan de rechterkant en met een laag diagonaal schot de bal rakelings voorlangs het doel schoot. 

In het vervolg van de verder zeer matige derby raakte de wedstrijd in een impasse, waarbij SV Valkenswaard het geloof steeds meer kwijtraakte als het ging om overleven in het bekertoernooi. 
In de slotfase werd Gideon Pieschel nog tweemaal gevaarlijk, eerst op aangeven van Mauro van Houtum legde de aanvaller de bal klaar voor Aart Verberne die zijn schot gekraakt zag worden.
In de blessuretijd was de laatste kans en schoot Gideon Pieschel nog in het zijnet.
Een matige derby, maar met drie overwinningen heeft De Valk zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende bekerronde.

Programma 

Zondag 24 september start de competitie in de 2e Klasse D met meteen een topper op het programma. De Valk speelt om 14.30 uur in Oirschot tegen Oirschot Vooruit.

De Valk
Dennis Verhoeven; Dion Vermeulen, Max Manche, Robbert Born, Aart Verberne; Ferre Devos(13. Alberto Puts), Luuk Broers, Antonio Balta(79. Koen van Steensel); Joran Vermeulen(67. Mauro van Houtum), Appie Azmani, Gideon Pieschel

SV Valkenswaard
Youri Roulaux; Chris Trouwborst, Tom Kusters(59. Pepijn Dings), Miro Ioannidis(73. Thije Vermeer), Pieter Maranus; Joep Raaijmakers(59. Ebbe Coenders), Mike van Dooren, Yannick Lacroix; Sem van Ham, Youri van Brussel, Menno van Walsem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant