De winnaars bij de jongens van het Schooltoernooi 2017. Foto: WéJé Producties
De winnaars bij de jongens van het Schooltoernooi 2017. Foto: WéJé Producties (Foto: Willem-Jan Schampers)

Schoolvoetbaltoernooi Valkenswaard

  Sport

Bewegen, samenspelen en plezier staan hoog op de agenda! Nu de lente in aantocht is krijgen leerlingen van de Valkenswaardse basisscholen ook weer 'voetbalkriebels'. De bal is weer vaste gast op het speelplein. Veel groep 7- en groep 8-ers maken zich klaar om binnenkort hun voetbalkwaliteiten met andere scholen te meten.

VALKENSWAARD - Voetbalvereniging De Valk is blij om op woensdag 11 april weer gastheer van het schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Valkenswaard te mogen zijn. Tien basisscholen uit Valkenswaard en Dommelen doen daaraan mee: Agnetendal, De Belhamel, De Dorenhagen, De Pionier, De Schepelweijen, De Smelen, De Grasspriet, De Windroos, Sint-Martinus en 't Smelleken.

Verwelkomen

Deze scholen hebben met elkaar maar zestien jongenselftallen en zestien meisjesteams (7x7) op de been gebracht. Dit betekent dat sportpark 't Valkennest zo'n vierhonderd kinderen met hun begeleiders en supporters kan verwelkomen. De winnende teams van deze dag plaatsen zich voor de regionale selectiewedstrijden. Van daaruit doen afgevaardigden aan de Brabantse en vervolgens Nederlandse finale mee. Wie weet levert deze dag in Valkenswaard wel de Nederlandse basisschoolvoetbalkampioen 2018? Waar we in ieder geval zeker van zijn, is dat er op 11 april heel veel kinderen plezier gaan beleven aan een sportieve middag. Naast alle voetballers nodigt De Valk dan ook alle supporters van harte uit om te komen kijken. Het toernooi start om 13.30 uur en vanaf 13:00 uur zijn de poorten van 't Valkennest en de kantine open. Omstreeks 18:00 uur wordt de finale gespeeld.

Miel Pijs

Oud-international Miel Pijs, reikt na afloop de naar hem vernoemde wisseltrofee uit aan de winnende teams. Pijs werd in 1958 als speler van De Valk op het Otten-toernooi van PSV gekozen tot beste speler. PSV nam hem in 1961 over, waarna hij bij de club een verdedigingscentrum vormde met Roel Wiersma. Zodoende maakte hij deel uit van het Eindhovense team dat in seizoen 1962-1963 voor het eerst in de clubhistorie kampioen werd in de eredivisie.

Na een akkefietje met trainer Milan Nikolic, vertrok Pijs in 1968 voor 100.000 gulden naar Sparta, waar hij twee seizoenen bleef. Daarna speelde hij drie seizoenen voor NEC en twee seizoenen voor FC Den Bosch. In 1975 beëindigde hij zijn carrière bij EVV Eindhoven, waarmee hij via de nacompetitie promoveerde naar de eredivisie. Pijs speelde vier Europacup-wedstrijden voor PSV en tussen 1965 en 1968 acht interlands in het Nederlands voetbalelftal. Hij maakte één interlandgoal.

Meer berichten