Niels van Gerven aan de bal namens BES/De Valk za 1.
Niels van Gerven aan de bal namens BES/De Valk za 1. Henry Jansen

BES/De Valk wint van BLC

Sport 333 keer gelezen

VALKENSWAARD - BES/De Valk heeft een geweldige stap gezet om de volgende ronde te bereiken in het bekertoernooi. Na de overwinning op DBN’22 werd nu derdeklasser BLC verslagen op ‘t Valkennest.

Door Marc Jansen

In de eerste helft hadden de bezoekers uit ‘s-Hertogenbosch de overhand en kwamen al na tien minuten spelen op een verdiende voorsprong 0-1. De thuisploeg had het lastig om grip te krijgen op het veldspel van de bezoekers. Mede dankzij de sterk keepende Bryan van Velthuizen werd de rust bereikt met een 0-1 tussenstand.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg BES/De Valk al snel een tweede tegentreffer te verwerken en leek een vervolg in het bekertoernooi ver weg te zijn. Maar plots dook Appie Belhaj op voor het doel van BLC en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd echter gemist door Mohamed Oukadi. 

Toch bleef na deze tegenslag de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk het geloof erin houden en dat werd meer dan beloond. Met nog een kwartier te spelen was het invaller Glensley Eleonara die uit een vrije trap de aansluitingstreffer maakte 1-1. 
Amper een minuut later mocht het aanwezige thuispubliek weer juichen toen Appie Belhaj de doelman van BLC omspeelde en beheerst de gelijkmaker binnen wist te schuiven 2-2.
Het geloof in toch nog een overwinning spatte ervan af bij de thuisploeg en BLC was volledig de weg kwijt. Een machtige kopbal van invaller Jean-Marc Clare die hard binnen viel voor de 3-2 voorsprong zorgde voor een ware extase op ‘t Valkennest.
BLC had nog tien minuten om de achterstand ongedaan te maken, maar BES/De Valk gaf de overwinning niet meer uit handen.

Programma

Volgende week heeft BES/De Valk in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit V. aan een punt voldoende om de volgende ronde te bereiken, dat zou een fantastische prestatie zijn voor deze jonge gretige groep.

Uit de krant