Ferre Devos opent de score tegen Heeze en maakte in de tweede helft zijn tweede in deze wedstrijd.
Ferre Devos opent de score tegen Heeze en maakte in de tweede helft zijn tweede in deze wedstrijd. Henry Jansen

De Valk moet aan de bak

Sport 356 keer gelezen

VALKENSWAARD - De Valk heeft ook haar tweede bekerwedstrijd in winst weten om te zetten. Onder zeer warme omstandigheden werd RKSV Heeze met 1-4 verslagen, wat nog niet voldoende is om verder te bekeren. Dat zal volgende week zondag in de derby tegen SV Valkenswaard afgedwongen moeten worden.

Door Marc Jansen

In de eerste helft nam De Valk al vroeg een voorsprong, middenvelder Ferre Devos kreeg te veel ruimte en schoot de openingstreffer binnen: 0-1. Heeze kwam bijna gelijk met een antwoord, een kopbal trof bijna doel. Doelman Tein de Kroon wist daarna in een overvolle doelmond ternauwernood zijn doel schoon te houden. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de thuisploeg. Schoten van Ferre Devos, Luuk Broers en Joran Vermeulen waren net niet zuiver genoeg. Verdediger Max Manche was met een kopbal tegen de lat nog het dichtst bij een tweede treffer. Tien minuten voor rust viel de gelijkmaker, een strafschop na een overtreding van Max Manche werd verzilverd door aanvoerder Gijs Moerenhout 1-1.

Tweede helft

In de tweede helft startte De Valk sterk, Ferre Devos schoot met uit een vrije trap de 1-2 binnen. Twee minuten later was het weer raak voor De Valk, verdediger Robbert Born krulde van net buiten de 16 meter, de bal in de verre hoek voor de 1-3. Heeze had geen antwoord. De Valk zocht gecontroleerd naar meer doelpunten, maar de hitte was voor iedereen lastig. In de slotfase bepaalde invaller Gideon Pieschel de eindstand op 1-4.
De Valk staat nu met twee overwinningen bovenaan in de poule, maar de ploeg van hoofdtrainer Nik Bierens zal volgende week in de derby thuis tegen SV Valkenswaard nog vol aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde. EFC won met 3-0 van SV Valkenswaard, waardoor beide ploegen nu op drie punten staan en dus beiden De Valk nog kunnen achterhalen.

Volgende week zondag wordt de derby om 14.30 uur afgetrapt op sportpark ‘t Valkennest onder leiding van scheidsrechter Walthuis.

Uit de krant