Vlnr: Noor Bengaou, Nienke v.d. Boomen, Sophia van Pomeren en Sanne van Dongen. (Foto: AVV).
Vlnr: Noor Bengaou, Nienke v.d. Boomen, Sophia van Pomeren en Sanne van Dongen. (Foto: AVV). AVV

AVV Meisjes estafetteteam wint bij Nationale C-spelen

Sport 926 keer gelezen

VALKENSWAARD - Jaarlijks worden in het eerste weekend van september de Nationale C-spelen gehouden, een atletiekwedstrijd voor de beste junioren van Nederland onder 16 jaar. Na een aantal sterke wedstrijden in het voorjaar, waar het clubrecord uit de boeken gelopen werd, reisde het meisjesteam van AVV als favoriet op de 4x80 meter naar Amsterdam.

Startend vanuit baan 8 had startloopster Nienke van de Boomen een goede start waardoor AVV meteen goed in de race zat. Na een goede wissel was het de beurt aan de sterk lopende Sanne van Dongen, die het stokje doorgaf aan derde loopster Sophia van Pomeren. Sophia vloog door de bocht en met een kleine voorsprong op de twee teams uit Den Haag kwam AVV als eerste het laatste rechte stuk op. Nu was het de beurt aan slotloopster Noor Bengaou. De drie teams liepen gelijk op naar de finish, maar met sterke laatste meters zorgde Noor ervoor dat de meisjes van AVV, na hun Brabantse titel van vorige week, ook op het hoogste nationale niveau met de gouden medaille naar huis gingen. Een voor AVV unieke prestatie in het 50-jarig jubileumjaar. Bij de prijsuitreiking wachtte nog een leuke verrassing: een uitnodiging voor een estafette clinic op Nationaal Sportcentrum Papendal.

Individueel reikten Sanne en Sophia tot de halve finale op de 80 meter sprint, de finale was net te hoog gegrepen. Maar als estafetteteam zijn de meisjes van AVV nog ongeslagen dit jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant