Michelle de Brouwer uit Valkenswaard op het ijs.
Michelle de Brouwer uit Valkenswaard op het ijs.

Michelle de Bouwer naar WK

  Sport

Michelle de Brouwer uit Valkenswaard mag met haar Team Illumination van Kids on Ice uit Eindhoven Nederland vertegenwoordigen op het WK Synchroonschaatsen. Het wereldkampioenschap zal op 6 en 7 april plaatsvinden in het Zweedse Stockholm. Het team plaatste zich begin maart in Budapest voor het WK.

Valkenswaard - Een knappe prestatie voor dit jonge team van de coach Angelique Visser. Na het wereldkampioenschap van vorig jaar stopten liefst zes van de rijdsters. Dit gemis moest worden aangevuld met rijdsters uit het juniorenteam.

Daar bovenop kwam nog het feit dat de KNSB de kwalificatie-eis met 20 punten (25%) had verhoogd, ten opzichte van vorig jaar. Om zich te kwalificeren hebben de leden van het team deelgenomen aan wedstrijden in België, Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Door heel hard te werken boekten ze iedere wedstrijd progressie met als beloning het felbegeerde WK ticket.

Trainen

Het team traint in de winter ongeveer tien uur per week en in de zomer vier uur. Erg weinig als je dat afzet tegen de mondiale topteams. Helaas is het synchroonschaatsen in Nederland een ondergeschoven kindje en zijn alle kosten die gemaakt worden voor zaken als trainingen, reizen en wedstrijden voor rekening van de rijdsters zelf.

Top twintig

Door middel van sponsoracties en crowdfunding proberen de Kids on Ice toch zoveel mogelijk geld binnen te halen om het schaatsen betaalbaar te houden. Gesteund door een groep van 45 supporters zal Team Illumination het moeten opnemen tegen 24 andere teams uit twintig landen.
Nadat ze vorig jaar bij hun eerste WK in Colorado Springs 22e werden van de 24 deelnemers, hopen ze zit jaar op een plaats in de top 20. Het zal in ieder geval weer een mooie ervaring zijn om voor 12.000 mensen hun küren te schaatsen in de Ericsson Globe in Stockholm. Wil je het team volgen of ben je op zoek naar aanvullende informatie over synchroonschaatsen bij Kids on Ice, kijk dan op de facebookpagina of op www.kidsonice.nl.
Synchroonschaatsen is een sport die in de lift zit. Het is een onderdeel binnen het kunstrijden waarbij een groep van maximaal zestien schaatsers een kür rijdt, waarbij het van belang is dat de groep een eenheid vormt. In 2000 werd voor de eerste keer een mondiaal kampioenschap gehouden, maar op de Olympische Winterspelen van 2022 is de sport voor het eerst als Olympisch onderdeel aanwezig.

Meer berichten