Joran Vermeulen (midden) scoorde zijn 23e goal van het seizoen en werd topscorer. Henry Jansen

De Valk wint, komt een punt te kort voor nacompetitie

Sport 585 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het is De Valk ondanks een ruime overwinning,  niet gelukt om de nacompetitie te bereiken voor promotie naar de Eerste Klasse. Tegen Wilhelmina’08 uit Weert werd het maar liefst 6-2 op ‘t Valkennest.

Door Marc Jansen

Al snel kwam De Valk op voorsprong door een treffer van Ferre Devos die na een fraaie individuele actie knap raak schoot voor de openingstreffer 1-0. Verdediger Dion Vermeulen nam daarna met een venijnig schot doelman Teun Steijvers van Wilhelmina’08 onder vuur, die alle moeite had om de inzet te keren. Na bijna een half uur spelen was het Luc Nouwen die de voorsprong voor De Valk verdubbelde door van dichtbij raak te schieten 2-0.
Vlak daarna kwamen de bezoekers uit Weert weer terug in de wedstrijd na een overtreding van Max Manche in het strafschopgebied op Amine Benter. Jay Stals benutte de strafschop voor Wilhelmina’08 voor de snelle aansluitingstreffer 2-1.
Niet veel later was het weer raak voor Jay Stals die een vrije trap in de verre hoek wist binnen te koppen voor de gelijkmaker 2-2. De Valk moest zich herpakken en kreeg vlak voor het rustsignaal na een overtreding op Robin Smets ook een strafschop, Joran Vermeulen schoot de strafschop vol overtuiging binnen voor de 3-2 ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft ging De Valk op zoek naar meer doelpunten, al snel was het bijna raak voor Luc Nouwen die op aangeven van Joran Vermeulen uit de draai zijn inzet knap overgetikt zag worden door doelman Teun Steijvers. Enkele minuten later was het dan toch raak, Luuk Broers gaf de bal in de loop mee aan verdediger Aart Verberne die met een schot in de korte hoek raak schoot voor de 4-2.
Wilhelmina’08 had in de tweede helft geen enkel moment de overtuiging om het De Valk nog moeilijk te maken. Kenmerkend was de vrije trap van invaller Niels Rooijakkers die zonder overtuiging eenvoudig gekeerd kon worden door doelman Dennis Verhoeven.
Halverwege de tweede helft kwam Brian Vermeer in het veld voor Robin Smets, Brian Vermeer stopt na dit seizoen als selectiespeler en gaat in een vriendenteam spelen.
Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg aanvaller Luc Nouwen onder luid applaus een publiekswissel, de Budelse spits keert na vier seizoenen in het geel/zwart gespeeld te hebben terug naar SV Budel. Topscorer Joran Vermeulen schroefde vijf minuten voor tijd met zijn tweede treffer van de middag zijn seizoen totaal op naar maar liefst 23 competitiedoelpunten voor de 5-2. In de blessuretijd was het slotakkoord voor Brian Vermeer die met een hard schot de eindstand bepaalde op 6-2 voor De Valk.

Zo eindigt De Valk op een mooie vierde plaats waarin de ploeg met slechts drie nederlagen, de minste in de 2e Klasse E én met het beste doelsaldo, er toch niet in is geslaagd om de nacompetitie voor promotie te bewerkstelligen, doordat de concurrenten Mierlo Hout (5-0 winst op Veritas) en SHH (3-1 winst op SV Valkenswaard) geen fout maakten.