John Robbe, voorzitter van Atletiek Vereniging Valkenswaard bij het verenigingsgebouw.
John Robbe, voorzitter van Atletiek Vereniging Valkenswaard bij het verenigingsgebouw.

50 jaar Atletiek in Valkenswaard

Sport 446 keer gelezen

VALKENSWAARD - Atletiek Vereniging Valkenswaard, beter bekend als AVV, viert dit jaar haar 50-jarig bestaan op zaterdag 3 juni. Naast een activiteitenmiddag voor de leden en vrijwilligers is er in de middag een receptie voor alle genodigden, belangstellenden, alle leden en ouders van jeugdleden maar zeker ook voor haar oud-leden. Deze is van 16.30 uur tot 18.00 uur in het verenigingsgebouw D’n Aanloop. Afsluitend wordt een feestavond gegeven, voorafgaand aan een buffet, waar ook de vrijwilligers, ouders van jeugdleden en oud-leden welkom zijn.

Het inwonersaantal van Valkenswaard nam vanaf 1970 enorm toe. Naast diverse activiteiten werd er toen ook aan de sport gedacht. Een gymgroepje (trimmers) ontstond maar kon bij gebrek aan ruimte maar een beperkt aantal mensen opnemen. Toen ontstond bij twee leden van de wijkraad het Gegraaf, de heren Schenkelaars en Rutten, de gedachte van een atletiekclub. Er was al een sintelbaan in Valkenswaard maar nog geen atletiekvereniging. De gemeente stond zeer positief tegenover dit plan en op 19 februari 1973 werd AVVopgericht.

Veel veranderd

In de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd. Niet alleen de sport maar ook de vereniging. Zo is op het AVV-terrein het houten verenigingsgebouw vervangen door een eigen stenen gebouw met in 2012 nieuwe kleedkamers en in 2019 een volledig gerenoveerde atletiekbaan die aan alle eisen voldoet. Naast de vele atleten die aan de atletieksport doen, telt de vereniging ook een wandelafdeling en Frame Runners. Frame Running is een vrij nieuwe sport in de atletiekwereld en is erg geschikt voor mensen met bijvoorbeeld CP, Spina Bifida of die bijvoorbeeld door een amputatie of lichamelijke beperking in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator. Frame Running geeft je de mogelijkheid om te lopen of zelfs te rennen.

Het jubileum

Op zaterdag 3 juni viert AVV haar 50-jarig jubileum. Zo zal er in de middag een activiteit worden georganiseerd voor alle leden en vrijwilligers. Vanaf 16.30 tot 18.00 uur wordt een receptie gehouden waar iedereen welkom is. 
Om 18.30 uur zal er een buffet plaatvinden met aansluitend om 20.00 uur een feestavond. Ook hier zijn naast de leden 18+, de vrijwilligers, ouders van jeugdleden en oud-leden welkom.
Alle activiteiten vinden plaats op de atletiekbaan en in het verenigingsgebouw D’n Aanloop op sportpark Den Dries, Pastoor Heerkensdreef 8 in Valkenswaard.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met zaterdag 27 mei via mail naar:
activiteiten@avv-atletiek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant