De zwemmers en reservezwemmers voor de marathon van aankomend weekeinde
De zwemmers en reservezwemmers voor de marathon van aankomend weekeinde

24 uurs zwemmarathon

Sport 357 keer gelezen

VALKENSWAARD - Zwemvereniging Tempo houdt op zaterdag 27 en zondag 28 mei de 24 uurs zwemmarathon gaan houden in zwembad de Wedert. De marathon wordt gezwommen door 4 verenigingen: Zegenwerp uit Sint-Michelgestel, Nautilus uit Veghel, Argo uit Sint-Oedenrode en natuurlijk zwemvereniging Tempo.

Het is de eerste maal dat deze marathon in de Wedert wordt gehouden. Voorheen vond deze plaats in Sint-Oedenrode, maar door omstandigheden kreeg de vereniging het dit jaar niet voor elkaar. Samen met de gemeente Valkenswaard en de andere verenigingen is het gelukt om deze marathon naar Valkenswaard te halen.

De marathon

De 24 uurs marathon houdt in dat door elke vereniging met 12 zwemmers wordt gezwommen, 6 dames en 6 heren in de leeftijd 13 jaar en ouder. Zij worden opgedeeld in groepjes van 3 zwemmers, 2x 3 dames en 2x 3 heren. Deze groepjes gaan de eerste 20 uur, een uur 50m zwemmen in estafettevorm, na dit uur hebben ze 3 uur de tijd om te rusten, eten enz.
Het doel van deze marathon is om een zo groot mogelijke afstand af te leggen binnen 24 uur. En de andere verenigingen te verslaan. Dus het is een hele uitdaging om deze marathon uit te zwemmen, zeker als je bedenkt dat de zwemmers moeten presteren terwijl ze normaal gesproken in bed zouden liggen. Daarnaast is deze marathon niet mogelijk zonder een grote groep vrijwilligers die zich ook 24 uur inzetten.

Ploeg Tempo

Zwemvereniging Tempo heeft voor dit jaar een enthousiaste groep zwemmers en reservezwemmers namelijk: Lieke, Ilona, Danique, Lieke, Celine, Evi, Jessie, Luuk, Daan, Jelte, Jelle, Siem, Stijn, Guy, Djep.
Zij hopen natuurlijk op veel support tijdens deze 24 uur. Wie het leuk vindt, om ze aan te moedigen, is welkom.

De marathon start op zaterdagavond 20.00 uur en duurt tot zondagavond 20.00 uur. In de nachtelijke uren is het zwembad ook open om te komen aanmoedigen.

Uit de krant