Joran Vermeulen scoort de 1-2, hij zou er 4 maken deze middag.
Joran Vermeulen scoort de 1-2, hij zou er 4 maken deze middag. Henry Jansen

De Valk wint van Veritas en blijft in de wachtkamer

Sport 274 keer gelezen

VALKENSWAARD - Na de nederlaag tegen SV Valkenswaard heeft De Valk in de uitwedstrijd tegen Veritas een ruime overwinning geboekt. Topscoorder Joran Vermeulen wist met 4 treffers zijn doelpuntentotaal op te krikken naar 21, invaller Brian Vermeer was met een afstandsschot ook doeltreffend.

Door Marc Jansen

In het warme Neeritter kreeg Joran Vermeulen op aangeven van Timo Boomkens al in de derde minuut de kans om de score te openen, echter verdediger Siebe Vries van Veritas voorkwam de vroege openingstreffer. Na een kwartier spelen was het wel raak voor Joran Vermeulen, Luuk Broers bracht met een steekbal Joran Vermeulen in stelling en schoot onder doelman Mickey Beurskens door de 0-1 tegen de touwen. Enkele minuten later kreeg Veritas een strafschop, nadat aanvaller Gijs Hansen in een duel met verdediger Max Manche naar de grond ging. De strafschop werd beheerst ingeschoten door Sjoerd Linssen voor de 1-1.
Niet veel later was na een voorzet van Sjors van Roij bijna spits Koen Stoop trefzeker voor Veritas en kwam De Valk goed weg. Na een klein half uur spelen was het Joran Vermeulen die na een snelle aanval ervoor zorgde dat De Valk op een hernieuwde voorsprong kwam door de bal in de verre hoek te plaatsen 1-2.
Verdediger Timo Boomkens werd vlak daarna met een hoofdblessure gewisseld en vervangen door Joost Thomassen. Vlak voor het rustsignaal was het Joran Vermeulen die met een stiftbal over doelman Mickey Beurskens zijn derde treffer van de middag maakte voor de 1-3 ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft begon Veritas vol goede moed om de achterstand ongedaan te maken. En doordat De Valk niet scherp de rust uit kwam, was het enkele keren bijna raak voor de thuisploeg. Een voorzet van Gijs Hansen werd bijna binnengegleden door Ruben Reijven. Ook Bowen Beurskens kwam in scoringspositie, maar door te lang treuzelen bleef een schot uit. Ook bij enkele hoekschoppen moest De Valk doelman Dennis Verhoeven handelend optreden.
En waar Veritas naliet de aansluitingstreffer te maken, was het invaller Brian Vermeer die met een kiezelhard schot doelman Mickey Beurskens het nakijken gaf voor de beslissing in de wedstrijd 1-4. Het slotakkoord was voor Joran Vermeulen die na een mooie loopactie vrij voor het doel werd gezet door Luc Nouwen en de bal vol overtuiging binnen schoot voor zijn vierde van de middag. Hiermee bracht Joran Vermeulen zijn seizoen totaal op 21!

Een ruime overwinning voor De Valk dat met alleen nog de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’08 te gaan nog steeds kans maakt op het bereiken van de nacompetitie.
De wedstrijd op maandag 29 mei begint om 14.30 uur.

De ploeg van Ronny Everaerts en Antwan Rijkers moet zelf winnen en hopen dat Mierlo Hout (tegen Veritas) of SHH (tegen SV Valkenswaard) een misstap begaat om zo aan het toetje van het seizoen deel te mogen nemen.