Max Manche probeert de spits van SHH af te stoppen.
Max Manche probeert de spits van SHH af te stoppen. Henry Jansen

Kraker tussen SHH en De Valk eindigt onbeslist

Sport 328 keer gelezen

HERTEN - Het topaffiche in de 2e Klasse E tussen SHH uit Herten en De Valk is geëindigd in een gelijkspel. In een wedstrijd die geen moment verveelde was het aanwezige publiek de grote winnaar. Een mengsel van het verzorgde veldspel van De Valk en de aanvallende power van SHH zorgde voor de juiste cocktail om deze topper tot een uiterst vermakelijke wedstrijd te maken en te aanschouwen. Beide ploegen konden leven met een puntendeling.

Door Marc Jansen

SHH dat bekent staat om zijn hoge pressing aan het begin van de wedstrijd werd door De Valk uitstekend geneutraliseerd. Het veldspel was dan ook duidelijk in handen van De Valk.
SHH dat vooral gevaarlijk was in de omschakeling, kreeg de eerste kans met Casper Metzemakers die voorlangs schoot. Halverwege de eerste helft werd de thuisploeg steeds dreigender, zo was een lob van Sten Kochanowski bijna doeltreffend en spatte een verwoestend schot van Jens van Hees tegen de lat. Na een klein half uur brak de rappe Roel van Melick door over de rechterkant en zijn voorzet kon ingetikt worden door Sten Kochanowski voor de openingstreffer 1-0.
Vlak voor de rust kreeg De Valk een strafschop na een handsbal die door Joran Vermeulen werd verzilverd 1-1. In de blessuretijd werd Joran Vermeulen gelanceerd en leek ongehinderd voor De Valk de 1-2 binnen te gaan schieten, maar zijn schot ging voorlangs.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg Joran Vermeulen meteen weer een grote mogelijkheid om De Valk op voorsprong te zetten, maar stuitte op de voeten van doelman Juul Hamers. De Valk bepaalde steeds meer het spelbeeld van de wedstrijd en SHH werd nog maar amper gevaarlijk en wist geen enkele uitgespeelde kans meer te creëren. Met nog een kwartier te spelen werd een indraaiende voorzet van Aart Verberne bijna ingekopt door Joran Vermeulen, maar die bal ging ruim naast. Bij enkele steekballen waar Antonio Balta en Joran Vermeulen werden vrijgespeeld, was het telkens de uitkomende doelman Juul Hamers die een doelpunt voorkwam namens SHH. Enkele minuten voor tijd was het invaller Swen Domburg die bijna uit het niets met een afstandsschot nog de lat wist te raken. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van invaller Brian Vermeer die een vrije trap in de muur zag stranden.

De topper tussen SHH en De Valk was een aantrekkelijk schouwspel tussen twee ploegen die lieten zien voor het kampioenschap te spelen in een wedstrijd die van een hoog niveau was. Volgende week speelt De Valk op ‘t Valkennest tegen Oirschot Vooruit dat aan een uitstekende opmars bezig is, en dat deze speelronde kracht bijzette met een eclatante 8-1 overwinning op RPC.