SV Valkenswaard-aanvoerder Jordy Maes aan de bal.

SV Valkenswaard pakt volle buit in matige wedstrijd

Sport 251 keer gelezen

MAASBREE - SV Valkenswaard reisde zondag af naar het natte en koude Maasbree voor de wedstrijd uit tegen MVC’19. Daar werd de koppositie nog maar eens extra verstevigd. Want waar directe concurrent VV Brabantia verrassend onderuit ging, pakte SV Valkenswaard wél de volle buit.

Al in het begin van de wedstrijd was er een kans voor MVC ‘19. Vanuit een corner kwam de bal terecht in de voeten van de spits van MVC’19 die de bal op goal schoot. Een prachtige redding van keeper Youri Roulaux zorgde ervoor dat de 1-0 werd voorkomen. Hoewel SV Valkenswaard wel duidelijk beter aan de bal was dan MVC’19, kwam het niet echt tot noemenswaardige kansen. In de 26e minuut was daar echter een mooie opgebouwde aanval. Vanuit Menno van Walsem werd de bal doorgepasst naar Sem van Ham die doorpasste naar Jordi van Meurs. Jordi gaf vervolgens een assist aan Menno van Walsem die daarop wist te scoren. Stand 0-1.

Vijf minuten voor rust was er, na enig getreuzel in het centrum van de verdediging van SV Valkenswaard, een kans voor MVC’19. Spits Ron van de Kerkhof benutte zijn kans en schoot de bal onhoudbaar laag in de hoek. Meteen daarop was er nog een kans voor Jordi van Meurs maar die schoot nipt naast. Stand met de rust 1-1.

Matig spel

In de tweede helft moest SV Valkenswaard flink aan de bak om ook deze wedstrijd, zij zijn nog steeds ongeslagen, te kunnen winnen. Het spel bleef echter matig, voor beide teams. Ongeveer tien minuten na rust was er een kans voor MVC’19. De spits kwam een op een met keeper Youri Roulaux maar deze kwam goed uit waardoor een doelpunt achterwege bleef.
In de 68e minuut nam Jordi van Meurs op rechts de bal mee richting de achterlijn en schoot vanaf daar de bal onhoudbaar binnen. Zijn zesde goal van deze competitie. Stand 1-2. Daarna kreeg Jordi nog eenmaal een kans. Als doorgebroken speler ging hij richting de goal. Hij werd echter van achteren getackeld door Yannick Muysenberg die, terecht, rood kreeg. De vrije trap die hieruit volgde leverde helaas niks op.

De laatste minuten bleven spannend. Het lukte MVC’19 echter niet de gelijkmaker te maken. Niet de beste wedstrijd van SV Valkenswaard, maar uiteindelijk zijn het de punten die tellen. De ploeg maakt zich nu op voor het volgende treffen, komende zondag thuis tegen Hoogeloon.

Opstelling SV Valkenswaard: Youri Roulaux, Chris Trouwborst, Miro Ioannidis, Jordy Maes, Pieter Maranus, Sander van Riet (Jason van den Dungen), Jordi van Meurs, Mike van Dooren, Ebbe Coenders (Joep Raaijmakers), Sem van Ham, Menno van Walsem (Cas Glaser).