De BMX'ers vliegen dit weekend weer over de baan bij FCC Lion d'Or in Valkenswaard. (Foto: Angé Gruijthuijsen).
De BMX'ers vliegen dit weekend weer over de baan bij FCC Lion d'Or in Valkenswaard. (Foto: Angé Gruijthuijsen). Angé Gruijthuijsen

BMX-wedstrijden bij Lion d’Or

Sport 301 keer gelezen

VALKENSWAARD - BMX’end Zuid-Nederland strijkt komend weekend neer op het circuit van FCC Lion d’Or in Valkenswaard. Daar wordt zowel een Interclub-wedstrijd als een BZC-wedstrijd verreden.

Zaterdag verschijnen rijders van clubs uit de regio, ofwel uit Valkenswaard, Veldhoven, Luyksgestel, Landgraaf en het Belgische Peer aan de start. Zij verrijden dan een Interclub-wedstrijd. Zondag is het vervolgens de beurt aan rijders van de clubs aangesloten bij de KNWU regio Zuid. Zij maken zich dan op voor een BZC-wedstrijd. Het circuit van FCC Lion d’Or ligt nabij het Eurocircuit aan de Mgr. Smetsstraat in Valkenswaard. 

Dagzege

Vanaf de leeftijd van 5 jaar kan er mee gedaan worden. De oudste rijders strijden in de klasse 30+. FCC Lion D’Or verwacht in totaal zo’n 750 rijders. Er wordt door iedere deelnemer steeds drie manches gereden en daarna wordt er gestreden in diverse 1/8, 1/4 of halve finales. De beste acht rijders uit elke klasse strijden in de finale om de dagzege en voor punten in het klassement.

Mooi spektakel

Publiek is van harte welkom. Deze wedstrijden leveren tenslotte altijd een mooi spektakel op. Het is een snelle sport, men geeft alles in dat ene rondje. Contact maken om iemand in te kunnen halen wordt niet geschuwd. Het is niet per se de snelste of de meest technische rijder die wint, de beste racer maakt de grootste kans. Een goede start is hierbij van groot belang. De entree op zaterdag is gratis, de wedstrijden beginnen dan om 13.30 uur. Een dag later bedraagt de entree 3,50 euro voor volwassenen. De wedstrijden vangen dan om 11.00 uur aan. 

Jubileum

In coronatijd kon FCC Lion d’Or zijn 40-jarig jubileum niet vieren. Daarom is nu het initiatief ontstaan om oud-leden en vrijwilligers van vroeger uit te nodigen om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Dit is omarmd door velen die door de jaren heen Lion d’Or een warm hart toedroegen en nog steeds dragen. De club verwacht zo’n honderd mensen ‘van toen’ die samen in 2004 het WK organiseerden en in de jaren daarvoor en ook daarna vele andere nationale en internationale wedstrijden hebben geregeld.

Het organiseren van de grotere wedstrijden is iets wat FCC Lion d’Or in de toekomst ook graag weer zou willen doen. De club doet er daarom alles aan om dit zo snel mogelijk weer voor elkaar te krijgen.

Uit de krant

Uit de krant