Bert Oosterbosch was een succesvolle wielrenner die veel te vroeg is overleden. TC Wilhelmina houdt in zijn nagedachtenis de Classic.
Bert Oosterbosch was een succesvolle wielrenner die veel te vroeg is overleden. TC Wilhelmina houdt in zijn nagedachtenis de Classic.

TC Wilhelmina houdt 3e Bert Oosterbosch Classic

Sport 248 keer gelezen

REGIO - TC Wilhelmina organiseert op zondag 3 juli de 3e Bert Oosterbosch Classic.  

Tweevoudig wereldkampioen en drievoudig etappewinnaar in de Tour de France, Bert Oosterbosch, begon zijn loopbaan als jeugdrenner bij de R&TC Wilhelmina. De club vindt het daarom een eer om de organisatie op zich te nemen.

Op 18 augustus 1989 overleed Bert Oosterbosch op 32-jarige leeftijd na een mooie maar helaas veel te korte carrière als wielrenner. Vijf dagen eerder had Bert nog een succesvolle comeback gemaakt door het Amateurcriterium (afwachtingscriterium voor de Acht van Bladel) in Bladel te winnen. De ritten van de Classic zijn 75 en 100 kilometer lang en gaan vanuit Eindhoven door de Kempen naar Bladel voeren en doorkruisen zo het trainingsgebied van Bert Oosterbosch. De route voert de toerfietsers over verkeersarme wegen en door Bos & Hei.

Vertrek van de 3e Bert Oosterbosch Classic is op zondag 3 juli vanaf 08.00 uur tot 11.00 uur vanaf wielercafé Cyklist aan de Gasfabriek 3 in Eindhoven.
Inschrijfkosten bedragen 5 euro en NTFU-leden krijgen 1 euro korting. Er is Scan&Go aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant