de selectie van ST De Valk/Dommelen VR1 met de kampioensschaal. (Foto: Henry Jansen)
de selectie van ST De Valk/Dommelen VR1 met de kampioensschaal. (Foto: Henry Jansen)

Voetbaldames denderen derde klasse in

Sport 332 keer gelezen

VALKENSWAARD/DOMMELEN - Donderdag 12 mei stond al geruime tijd omcirkeld in de agenda’s van de dames van ST De Valk/Dommelen VR1: dé kampioenswedstrijd uit tegen Terlo VR1. Veel supporters kwamen naar Bergeijk om de ploeg van trainer/coach Marco Verhoeven kampioen te zien worden van de 4de Klasse.

Lang hoefden de supporters niet te wachten, al in de tweede minuut werd een perfect uitgespeelde aanval doeltreffend afgerond door Kris Thijssen, 0-1. Nog binnen de eerste tien minuten schoot Inge Hoeymans-van Son met een afstandsschot in de bovenhoek voor de 0-2. 

Van kampioensstress was daarna weinig sprake, er werd goed gecombineerd en de ploeg gaf Terlo VR1 niet de kans om terug in de wedstrijd te komen. Na ruim een half uur kwam Roos van Gerwen door aan de linkerkant en gaf Michelle de Boer de assist op de 0-3. Een minuut later was het wederom raak en was het Inge Hoeymans-van Son met haar tweede treffer van de avond, 0-4.

Slotakkoord

Na de rust ging ST De Valk/Dommelen VR1 op dezelfde voet verder en was het Lynn Versterre die de vijfde treffer binnen wist te schieten: 0-5. Het slotakkoord was ruim tien minuten voor tijd voor Inge Hoeymans-van Son met haar derde treffer en zij bepaalde daarmee de eindstand op 0-6. Na het laatste uitsignaal was er veel vreugde bij de speelsters en begeleiding die gepaard ging met een hoop confetti en rookbommen om het feest op het veld compleet te maken.

“Iedereen kon zien hoe hecht wij zijn als team en dat zie je terug in de wedstrijden, we speelden prima en wisten elkaar goed te vinden. Na de snelle openingstreffer viel er veel druk van ons af en de vele supporters langs de lijn waren een geweldige steun voor ons, dat was echt top”, vertelde verdedigster Roos van Gerwen na afloop.

Meest constant

Een verdiende kampioen die lang moest wedijveren met concurrent Hapert VR1, maar ST De Valk/Dommelen VR1 dat slechts vijf verliespunten opliep was de meest constante ploeg en mag het volgend seizoen een treetje hoger gaan laten zien in de 3de Klasse. En gezien de kwaliteiten die er in de nog jonge selectie zitten, mag er nog het nodige verwacht worden de komende seizoenen. Zo toonde het team zich afgelopen voetbaljaar bijzonder productief. Niet alleen zondag werd met grote cijfers gewonnen, eerder gingen ook bijvoorbeeld EFC (9-0), Knegselse Boys (6-0) en RKDVS (5-1) eenvoudig over de knie.

Afgelopen zondag werden de dames uitgebreid gehuldigd op ‘t Valkennest na afloop van de wedstrijd van De Valk heren. Zij vormden een erehaag voor de vrouwelijke collega’s die hun kampioenschap gingen vieren. En dat werd dan ook uitbundig gedaan. 

Scoreverloop
02. 0-1 Kris Thijssen
09. 0-2 Inge Hoeymans- van Son
36. 0-3 Michelle de Boer
37. 0-4 Inge Hoeymans- van Son
46. 0-5 Lynn Versterre
 79. 0-6 Inge Hoeymans- van Son

Uit de krant