Luc Nouwen viert zijn tweede van drie treffers. (Foto: Henry Jansen)

Ruime zege De Valk op hekkensluiter Beerse Boys

Sport 418 keer gelezen

VALKENSWAARD - De Valk heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt op Beerse Boys. Luc Nouwen had het vizier op scherp staan en wist driemaal het net te vinden. Ook topscoorder Joran Vermeulen wist zijn seizoenstotaal met één treffer op te schroeven naar negentien.

Al in de derde minuut was het raak voor De Valk. Joost Thomassen kwam gevaarlijk door over de linkerkant en zag zijn schot via de paal afgerond worden door Luc Nouwen voor de vroege openingstreffer, 1-0. Na een kwartier verdubbelde De Valk haar voorsprong toen verdediger Max Manche opstoomde aan de rechterkant, zijn voorzet werd knap verlengd door Luc Nouwen die de bal onhoudbaar voor doelman Rob Wilborts van Beerse Boys in de verre hoek zag binnen vallen, 2-0.

Toch kwam de hekkensluiter enkele minuten later terug in de wedstrijd toen een uithaal van Dima van Ham snoeihard in de kruising verdween voor de 2-1. Beerse Boys leek aan te dringen voor de gelijkmaker, maar vlak voor de rust werd een te korte terugspeelbal opgepikt door Joran Vermeulen die Luc Nouwen een niet te missen kans gaf voor zijn derde van de middag, 3-1.

Verre hoek

In de tweede helft kreeg Joran Vermeulen al vroeg de kans om de voorsprong uit te breiden voor De Valk, maar doelman Rob Wilborts voorkwam dat voor Beerse Boys. Na ruim een uur spelen was het dan toch raak voor de topschutter van de 2de Klasse H, een prachtig geplaatste bal over de doelman in de verre hoek viel fraai binnen voor de 4-1. Beerse Boys was uitgeteld en De Valk kreeg nog enkele goede mogelijkheden om de score op te voeren. De beste kans was voor Max Leidelmeijer, maar hij zag zijn inzet over het doel verdwijnen.

Zondag speelt De Valk haar laatste uitwedstrijd van het seizoen, dan is in Hilvarenbeek Hilvaria de tegenstander.

Scoreverloop De Valk - Beerse Boys 4-1(3-1)
03. 1-0 Luc Nouwen
15. 2-0 Luc Nouwen
20. 2-1 Dima van Ham
45. 3-1 Luc Nouwen
62. 4-1 Joran Vermeulen

De Valk: Tim van Gils; Dion Vermeulen(72. Sam Poos), Max Manche, Wouter van Son, Joost Thomassen(72. Badr Bazzi); Robin Smets(46. Luuk Broers, Aart Verberne(82. Koen van Steensel, Brian Vermeer, Cas Kuipers(51. Max Leidelmeijer); Joran Vermeulen, Luc Nouwen.