Joran Vermeulen (l) viert zijn doelpunt met enkele medespelers. (Foto: Henry Jansen)

De Valk krijgt Sparta’25 niet over de knie

Sport 444 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het is De Valk zondag niet gelukt om Sparta’25 te verslaan en het seizoen lijkt zo met nog vier wedstrijden te spelen voorbij. De Valk had van concurrent Sparta’25 moeten winnen om een rol te blijven spelen om de periodetitel.

De Valk begon sterk en kwam na bijna een kwartier spelen op voorsprong, een voorzet van Aart Verberne werd door Joran Vermeulen gepromoveerd tot doelpunt: 1-0. Enkele minuten later had Brian Vermeer de 2-0 op zijn schoen, maar hij strandde op doelman Bram Werdens van Sparta’25. Vlak voor rust was Vermeulen nog dicht bij een tweede treffer, maar zijn inzet ging naast. Invaller Daan van Heijnsbergen kreeg in de slotminuten te veel ruimte in het strafschopgebied en schoot met een hard schot Sparta’25 weer naast De Valk: 1-1.

Gemiste kansen

Meteen na de rust was er een klutsbal die voor de voeten viel van Luc Nouwen, de spits zag zijn inzet voorlangs het doel verdwijnen. Ook Sparta’25 zocht de aanval en Freek Schoones zag zijn inzet rakelings het doel missen. Na ruim een uur spelen was het Luuk Broers die de achterlijn haalde en Luc Nouwen in stelling bracht, maar de spits zag zijn inzet in de korte hoek gepakt worden door doelman Werdens. Ook Vermeer kreeg een kwartier voor tijd een goede doelkans, maar ook zijn inzet miste het doel.

Niet veel later leek Vermeulen uit een voorzet van Broers raak te koppen, maar een geweldige redding van doelman Werdens voorkwam dat. In de rebound zag invaller Cas Kuipers de bal over het doel verdwijnen. In de blessuretijd kwam De Valk nog eenmaal dicht bij de overwinning, maar op aangeven van Kuipers schoot Vermeulen de bal rakelings voorlangs en bleef de stand gelijk.

Lang kan De Valk niet treuren, want aanstaande donderdag staat de uitwedstrijd tegen NWC in Asten op het programma. Ook diezelfde donderdag speelt De Valk/Dommelen VR1 om 19.30 uur haar kampioenswedstrijd uit tegen Terlo VR1. Bij winst is de ploeg kampioen en promoveert het naar de 3de Klasse.

Opstelling De Valk: Dennis Verhoeven; Dion Vermeulen, Aart Verberne, Wouter van Son, Joost Thomassen(54. Max Manche); Robin Smets, Luuk Broers, Brian Vermeer(74. Cas Kuipers), Ferre Devos(81. Max Leidelmeijer); Luc Nouwen(74. Sam Poos), Joran Vermeulen.