Joran Vermeulen haalt uit voor de 0-1. Het zou uiteindelijk niet voldoende zijn. (Foto: Henry Jansen)

Strijdend De Valk in blessuretijd onderuit tegen Marvilde

Sport 275 keer gelezen

VELDHOVEN - Lang leek De Valk een knap resultaat te gaan behalen in Veldhoven. De ploeg van Huub Vermeulen vergat zondag afstand te nemen van koploper Marvilde en daar betaalde De Valk een dure prijs voor. Door de winnende treffer in blessuretijd van spits Sil van Herwijnen kroonde het nog ongeslagen Marvilde zich tot de kampioen van de 2e Klasse H.

Aan het begin van de wedstrijd was het snel duidelijk waarom Marvilde de lijstaanvoerder is in de 2de Klasse H. De ploeg trok het initiatief meteen naar zich toe. Maar De Valk stond organisatorisch sterk en zorgde ervoor dat Marvilde nauwelijks gevaarlijk kon worden. De Valk had aanvallend ook niet veel voor gevaar kunnen zorgen, slechts een schot van Brian Vermeer dat een meter naast het doel verdween.

Vlak voor rust werd de wedstrijd dan toch opengebroken: Luuk Broers stuurde de sterk spelende Sam Poos diep die Joran Vermeulen in stelling bracht. De topschutter van de 2e Klasse wist met een schot in de korte hoek alweer zijn zestiende competitietreffer te maken, 0-1.

IJzersterke start

In de tweede helft startte De Valk ijzersterk en kreeg Luc Nouwen binnen vijf minuten twee enorme mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Eerst ging een schot net naast en daarna werd een kopbal van de spits op aangeven van Joost Thomassen met alle moeite gekeerd door doelman Sam van Rooij van Marvilde. Ook een schot van Vermeer dat richting de kruising ging werd knap tot hoekschop verwerkt door de Veldhovense doelman.

Marvilde leefde nog en zocht daarna met man en macht naar de gelijkmaker. Na enkele gevaarlijke standaardsituaties waar onder andere een kopbal van Sil van Herwijnen tegen de lat spatte, was het halverwege de tweede helft wel raak voor Marvilde. Middenvelder Twan Demin kopte van dichtbij hard raak voor de 1-1.

Daarna leek de wedstrijd nog alle kanten op te kunnen gaan, maar Marvilde bleek over de langste adem te beschikken. Een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied werd door spits Van Herwijnen diep in blessuretijd binnen gekopt. Heel sportpark Jongelingsveld in extase, want gezien de tussenstanden op de andere velden was het kampioenschap voor Marvilde een feit.

De Valk speelde een sterke wedstrijd, maar zag dat niet beloond worden met een tastbaar resultaat. Komende zondag moet er in de strijd om de tweede periodetitel thuis gewonnen worden van Sparta ‘25 om nog een serieuze rol te blijven spelen.

Scoreverloop Marvilde - De Valk 2-1(0-1)
40. 0-1 Joran Vermeulen
67. 1-1 Twan Demin
90. 2-1 Sil van Herwijnen