De Valk in de aanval. (Foto: Henry Jansen)

Bloedeloos gelijkspel tussen De Valk en Braakhuizen

Sport 241 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het is De Valk zondag niet gelukt om de drie punten op ‘t Valkennest te houden tegen Braakhuizen. Beide ploegen werden maar sporadisch gevaarlijk en zo bleef het uiteindelijk een doelpuntloze middag.

In de eerste helft begon De Valk nog goed, een hoekschop kwam via Luuk Broers bij Aart Verberne die zijn volley rakelings over het doel zag verdwijnen. Na een kwartier werd Braakhuizen gevaarlijk na balverlies van Broers en leek Bob van de Ven de bezoekers op voorsprong te schieten, maar Verberne wist nog net voor de doellijn weg te werken. Een inzet van Brian Vermeer leverde bijna een doelpunt op, maar doelman Jeroen Mallens behoedde Braakhuizen van een tegentreffer. Luc Nouwen was tweemaal dicht bij de openingstreffer, maar de rust werd bereikt zonder doelpunten.

Fel begin

In de tweede helft begon De Valk fel en was het Wouter van Son die Joran Vermeulen in stelling bracht, maar de topschutter zag zijn inzet met moeite gekeerd worden door doelman Mallens. Halverwege de tweede helft was het wederom Vermeulen die bijna doel trof, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs het doel. Er gebeurde daarna vrijwel niets voor beide doelen totdat diep in blessuretijd de opgekomen vleugelverdediger Dion Vermeulen met een voorzet invaller Cas Kuipers wist te vinden, maar de inzet ging rakelings naast het doel en zo eindigde de wedstrijd net zoals hij begon: 0-0.

Komende zondag gaat De Valk op bezoek bij koploper Marvilde dat het kampioenschap in de 2de Klasse H bijna binnen heeft. De ploeg uit Veldhoven staat fier bovenaan met maar liefst 48 punten uit 18 wedstrijden. Huidig nummer twee Oirschot Vooruit moet het met 15 punten minder doen, en daarom kan het kampioenschap de Veldhovenaren eigenlijk niet meer ontgaan.

DE VALK: Dennis Verhoeven; Dion Vermeulen, Aart Verberne, Max Manche, Wouter van Son; Robin Smets(68. Max Leidelmeijer), Luuk Broers, Ferre Devos, Brian Vermeer(68. Cas Kuipers); Joran Vermeulen, Luc Nouwen