Luc Nouwen juicht nadat hij De Valk op een 0-1 voorsprong heeft geschoten. (Foto: Henry Jansen)
Luc Nouwen juicht nadat hij De Valk op een 0-1 voorsprong heeft geschoten. (Foto: Henry Jansen)

Luc Nouwen schiet De Valk naar driepunter tegen Mierlo-Hout

Sport 240 keer gelezen

MIERLO-HOUT - De Valk heeft zich maandag weten te revancheren van de thuisnederlaag tegen Mierlo-Hout. Op een warm sportpark De Beemd werd de wedstrijd in de slotfase beslist door De Valk-spits Luc Nouwen die de bal in het dak van het doel schoot.

De Valk begon deze middag zonder Joran Vermeulen die met lichte klachten op de bank startte. Tegen het sterke Mierlo-Hout was De Valk voetballend de bovenliggende partij. De thuisploeg had alle moeite met het bewegelijke middenveld van De Valk dat elkaar makkelijk wist te vinden.

Kansen vielen er amper te noteren. Mierlo-Hout wist enkel met een afstandsschot De Valk-doelman Dennis Verhoeven aan het werk te zetten. Vlak voor rust leek De Valk uit een hoekschop op voorsprong te komen, maar Max Manche zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

De paal

In de tweede helft bleef De Valk het spelbeeld bepalen en namen de frustraties bij Mierlo-Hout steeds meer toe. Maar tot kansen kwam het maar sporadisch. Mierlo-Hout kon alleen uit vrije trappen en hoekschoppen gevaarlijk worden, maar de achterhoede van De Valk gaf bijna niks weg.

De wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, totdat vlak voor tijd uit een hoekschop Luc Nouwen te veel ruimte kreeg. In eerste instantie raakte de spits de paal, maar in de rebound plaatste Luc Nouwen de bal in de verre hoek in het dak van het doel voor de 0-1.

Mierlo-Hout had niet de kracht om er nog een slotoffensief uit te peuren. De frustratie bij Mierlo-Hout werd aan het slot nog maar eens duidelijk toen een vliegende tackle van verdediger Maikel Verkoelen op Robin Smets slechts beboet werd met een gele kaart.

Een knappe overwinning voor De Valk dat zich nog altijd in de strijd mengt om de tweede periodetitel. Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen Braakhuizen op het programma.

Opstelling De Valk: Dennis Verhoeven; Dion Vermeulen, Max Manche, Aart Verberne, Wouter van Son; Koen van Steensel(70. Brian Vermeer), Robin Smets, Luuk Broers, Ferre Devos; Cas Kuipers(70. Max Leidelmeijer), Luc Nouwen(86. Sam Poos)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant