Vreugde bij de jeugd van TTV Valkenswaard. Vlnr: Suze Dijk, Pascal-Andre Wolters en Lars van Veenendaal.
Vreugde bij de jeugd van TTV Valkenswaard. Vlnr: Suze Dijk, Pascal-Andre Wolters en Lars van Veenendaal.

Belangrijke zege jeugd TTV

Sport 130 keer gelezen

VALKENSWAARD - In de strijd tegen degradatie boekte het jeugdteam van TTV afgelopen weekend een belangrijke zege. De Valkenswaardse tafeltennissers rekenden af met concurrent Katwijkse Rijnsoever. 

TTV begon sterk aan de rechtstreekse degradatiekraker tegen Katwijkse Rijnsoever. Pascal-Andre Wolters, Suze Dijk en Lars van Veenendaal wonnen allen hun eerste partij en zetten TTV zo op een comfortabele 3-0 voorsprong. 

Heuse kraker

Daarna verloor het team even de concentratie en dat bood Katwijkse Rijnsoever de gelegenheid om terug te komen: 3-2. Maar dat bracht Pascal-Andre en Lars niet aan het wankelen, beide TTV’ers wonnen daarna namelijk hun partij en zo liep het Valkenswaarde jeugdteam uit naar een 5-3 voorsprong. Rijnsoever deed vervolgens weer wat terug en kwam op 5-4. Zo werd het met recht een heuse degradatiekraker.

Het slotakkoord was voor Pascal-Andre, die tegen de op papier minste tegenstander van Rijnsoever de zege veilig moest stellen. Dat leek een koud kunstje te worden, maar Pascal-Andre ging allerminst voortvarend van start. Zo keek hij al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Hij bleef echt doorvechten, vond samen met coach Erik van Veenendaal het juiste tactische plan en kantelde de pot naar een nipte 3-2 zege.

Al met al een een zwaarbevochten 6-4 overwinning voor TTV, dat daarmee nog verder van de degradatiestreep is verwijderd. Met nog drie speelronden te gaan lijkt klassebehoud in Landelijk A vrijwel zeker.

Hard onderuit

Voor de senioren van TTV verliep het weekend minder succesvol. Het team ging hard onderuit op bezoek bij Van Herwaarden uit Veghel. Zowel Erwin Duivis als Ronald Grijseels speelde zijn eerste wedstrijd in de maximale vijf sets, en beiden moesten na afloop hun tegenstander feliciteren. De thuisploeg liep daarna zonder al te veel problemen uit naar 6-0. Grijseels kon vervolgens de eer redden, maar daarna kwam Valkenswaard er niet meer aan te pas. Gevolg was een 9-1 eindstand. Valkenswaard staat nu een plaats lager in de rangorde, net ónder de degradatiestreep, met nog drie speelronden te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant