Dion Vermeulen wordt na zijn gelijkmaker geknuffeld door zijn teamgenoten. (Foto: Henry Jansen)

De Valk knokt zich na de rust naast SV Someren

Sport 188 keer gelezen

VALKENSWAARD - De Valk heeft aan de thuiswedstrijd tegen SV Someren een punt overgehouden. Na een matige eerste helft, maakte de tweede helft alles goed en kwamen de aanwezige toeschouwers toch nog goed aan hun trekken.

Tot halverwege de eerste helft viel er voor beide doelen niet veel te beleven. Het eerste schot op doel was gelijk raak en het was Thijs Martens die De Valk doelman Dennis Verhoeven kansloos liet 0-1. Een minuut later was het weer raak voor SV Someren, Devi Fondon bediende Thijs Martens die met een lage schuiver wederom trefzeker was 0-2. De Valk kwam nog goed weg toen Devi Fondon alleen voor Dennis Verhoeven kwam, maar de Valkenswaardse doelman voorkwam een nog grotere achterstand. Illustratief voor het spel van De Valk was een vrije trap die door Joran Vermeulen meters over het Somerense doel verdween.

Meer dreiging

In de tweede helft moest er door een heel ander vaatje getapt worden, hoofdtrainer Huub Vermeulen greep in en bracht Luc Nouwen en Joost Thomassen binnen de lijnen. Er was gelijk meer dreiging en kreeg Joran Vermeulen al snel een kans die nog knap gekeerd kon worden door doelman Wessel Pape van SV Someren. Na een uur spelen was het Ferre Devos die met een afstandsschot gevaarlijk was, maar kort daarna was het wel raak. Joran Vermeulen krulde de bal in de verre hoek binnen voor de aansluitingstreffer 1-2.

De Valk drukte door en een paar minuten later was het Luuk Broers die doelman Wessel Pape verschalkte 2-2. In het vervolg kon het beide kanten opgaan en werd het een uiterst vermakelijk duel. Vlak voor tijd leek verdediger Nick de Louw SV Someren naar de overwinning te koppen uit een vrije trap 2-3. Maar het slotwoord was voor vleugelverdediger Dion Vermeulen die met een verwoestend afstandsschot de bal in de kruising schoot voor de 3-3.

Inhaalwedstrijd

Een matige eerste een een boeiende tweede helft leverde een puntendeling op voor De Valk en SV Someren. Komende donderdag staat er voor De Valk de inhaalwedstrijd tegen Mierlo-Hout op het programma. Om 20.00 uur zal er afgetrapt worden op ‘t Valkennest en komende zondag staat de Valkenswaardse derby weer op het programma. Een mooie week om weer naar uit te kijken.

Opstelling De Valk: Dennis Verhoeven; Wouter van Son(46. Joost Thomassen), Max Manche(46. Luc Nouwen), Aart Verberne, Dion Vermeulen; Ferre Devos, Koen van Steensel, Robin Smets, Max Leidelmeijer(76. Cas Kuipers); Luuk Broers, Joran Vermeulen(89. Toufik Belhadj)