Een archieffoto van de Skoda Wils nieuwjaarstocht. Zondag 13 maart zal er een speciale voorjaarstocht worden verreden.
Een archieffoto van de Skoda Wils nieuwjaarstocht. Zondag 13 maart zal er een speciale voorjaarstocht worden verreden.

De Skoda Wils voorjaarstocht

Sport 206 keer gelezen

VALKENSWAARD - De traditionele Skoda Wils nieuwjaarstocht kon dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Nu de beperkingen zijn opgeheven wordt de tocht in het voorjaar alsnog verreden.

De Skoda Wils voorjaarstocht op zondag 13 maart is een ATB/veldtoertocht voor jong en oud en zowel voor de beginnende als de gevorderde mountainbiker. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 26 en 50 kilometer. De toertocht voert je door de afwisselende, maar vooral bosrijke omgeving tussen Dommelen, Bergeijk en de Belgische grens. De langere route voert de deelnemers tot in het natuurgebied De Maaij, tegen de Belgische grens.

Start en finish
De start en finish is bij Café Zaal Biljart Du Commerce , Frans van Beststraat 7A in Valkenswaard. De start voor beide afstanden is tussen 8.30 uur en 10.30 uur. Bij de controlepost halverwege, is er gratis thee, sportdrank en peperkoek. Jeugd tot 16 jaar mag gratis deelnemen, iedereen die ouder is betaalt vijf euro. Leden van NTFU of VWB krijgen een euro korting. Scan & Go is aanwezig en er is geen voorinschrijving.

Alles geregeld
Er wordt gereden onder auspiciën van de NTFU. De enthousiaste vrijwilligers van TWC Valkenswaard zorgen ervoor dat de tocht volledig is uitgepijld, alsmede voor een bewaakte fietsenstalling, afspuit plaats en een bovenal gezellige bevoorradingspost.

Deelnemers dienen zich aan de verkeersregels te houden en het dragen van een valhelm is verplicht. Er is EHBO aanwezig en de ambulancediensten zijn op de hoogte gebracht. Aan de achterzijde van Café Zaal Biljart Du Commerce is uitgebreide, gratis, parkeergelegenheid en ook kun je gratis parkeren op het Kloosterplein achter de Nicolaaskerk.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij Rob Leenders via het volgende telefoonnummer: 040-2019867/ 06-38259040 of op de website van TWC Valkenswaard via: www.twc-valkenswaard.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant