Ronny Evenaerts (r) wordt de nieuwe hoofdtrainer van v.v. De Valk.
Ronny Evenaerts (r) wordt de nieuwe hoofdtrainer van v.v. De Valk.

Nieuwe hoofdtrainers voor v.v. De Valk en SV Valkenswaard

wo 5 jan 2022, 10:37 Sport 59 keer gelezen

VALKENSWAARD - Zowel v.v. De Valk als SV Valkenswaard hebben een nieuwe trainer. Wanneer de trainingen weer hervat worden, treedt Ronny Everaerts in functie als eindverantwoordelijke van v.v. De Valk’s vaandelelftal. Die rol is met ingang van aankomend seizoen weggelegd voor Maurice Hendriks bij SV Valkenswaard. 

Hendriks volgt bij SV Valkenswaard aan het einde van het seizoen vertrekkende Goeran van den Heuvel op. Op de site van de club valt te lezen dat men gekozen heeft voor jonge en ambitieuze trainer. Daarnaast spreekt de SV uit het volste vertrouwen te hebben in de doorontwikkeling van het eerste elftal onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer.

Hendriks is in het bezit van het UEFA A-diploma. Daarnaast heeft hij de nodige ervaring opgebouwd bij de jeugdopleidingen van Lommel SK en Royal Antwerp FC.

Moeizaam seizoen

Van den Heuvel is bezig aan een moeizaam seizoen met SV Valkenswaard. De club speelt dit seizoen voor het tweede achtereenvolgende seizoen in de tweede klasse. Van een leien dakje gaat dat bepaald niet, want met zes punten uit acht gespeelde wedstrijden vindt de SV zichzelf terug in de onderste regionen.

Ronny Everaerts

Na een intensieve sollicitatieprocedure valt de keuze van v.v. De Valk op Ronny Everaerts. De club laat weten dat men met Everaerts een ambitieuze trainer binnenhaalt, die volledig achter het technisch beleid van de vereniging staat en daarnaast spreekt het de hoop op een vruchtbare samenwerking uit. Naast het trainen en coachen van het eerste elftal, gaat de kersverse aanwinst ook nauwe contacten onderhouden met het begeleidingsteam van het tweede elftal en dat van de jeugd. Everaerts is werkzaam als docent bij de KNVB, waar hij de opleiding trainer/coach UEFA C verzorgt. Als trainer bezit hij reeds over de nodige ervaring, zo werkte hij in het verleden al bij clubs in het binnenland, maar ook bij clubs uit het buitenland. 

Promotie

Everaerts wordt bij De Valk de opvolger van interimtrainer Huub Vermeulen. Laatstgenoemde maakt tot dusverre een prima seizoen door, met een vijfde plek als voorlopig resultaat. Als De Valk de wedstrijd die het tegoed heeft ten opzichte van de nummer drie en vier wint, kunnen ze zelfs naar de derde plek klimmen. De valk mag nog dromen van promotie naar de eerste klasse.

Uit de krant