Mees Hendrikx komt als eerste over de finish in het Tsjechische Tabor, waardoor hij aan kop gaat in het klassement.
Mees Hendrikx komt als eerste over de finish in het Tsjechische Tabor, waardoor hij aan kop gaat in het klassement.

Mees Hendrikx pakt eerste Wereldbeker bij beloften

Sport 187 keer gelezen

VALKENSWAARD - De 21-jarige Mees Hendrikx uit Valkenswaard won afgelopen weekend de eerste Wereldbeker van het seizoen bij de beloften. In het Tsjechische Tabor bleef hij zijn landgenoot Ryan Kamp na een spannende strijd voor. De veldrijder gaat nu aan kop in het klassement. 

De UCI worldcup U23 landde afgelopen weekend dus in Tsjechië, waar een snelle en technische cross was geprepareerd. Hendrikx knokte zich in een kopgroep van acht die gezamenlijk de laatste ronde inging. De jonge Valkenswaardenaar bleek nog wat extra’s in zijn tank te hebben en stevende zo af op de dagzege, met landgenoot Ryan Kamp en Brit Cameron Mason vlak achter hem. 

Leiderstrui

Een welkome opsteker voor Hendrikx, die in het begin van het seizoen nog de nodige tegenslagen kreeg te verwerken. Zo kampte hij met rugklachten, was hij betrokken bij valpartijen en had hij materiaalpech. In Tsjechië viel echter alles op zijn plek, waardoor hij de leiderstrui in het algemeen klassement pakte. Er volgen nu nog vier Wereldbekerwedstrijden voor de U23-mannen.

Uit de krant

Uit de krant