Foto:

Twee extra padelbanen bij TVV geopend

  Sport

Sinds woensdagmiddag zijn twee nieuwe padelbanen in gebruik genomen bij tennisvereniging Valkenswaard. TVV beschikt nu over maar liefst vier padelbanen zodat de leden nu voldoende mogelijkheden hebben om de padelsport te beoefenen.

VALKENSWAARD - Deze padelbanen zijn opgeleverd na acht maanden sinds de eerste twee padelbanen in september 2020 zijn opgeleverd. De padelbanen worden enorm veel gebruikt en het bestuur heeft besloten om niet te wachten, maar meteen twee nieuwe padelbanen aan te leggen zodat de leden en de padelcommissie meer mogelijkheden hebben. Ook voor padeltraining is er nu meer ruimte. Deze zijn telkens volledig volgeboekt geweest. Woensdagavond was het ook meteen druk op de banen: alle vier padelbanen en alle twaalf tennisbanen waren bezet.

De vereniging is actief in de werving van nieuwe leden. Speciaal voor padel verzorgt men inloopochtenden voor niet-leden die dan vrijblijvend kennis kunnen maken met padel, tennis en de vereniging. Hier is veel animo voor en de mensen zijn zeer enthousiast en worden vaak allemaal direct lid. De verwachting is dat TVV dit jaar de grens van 1000 leden gaat passeren. Ook groeit het aantal leden dat wil tennissen. De tennisbanen zijn ook nog prima bezet en het aantal inschrijvingen voor tennistraining (winter en zomer) is nog nooit zo hoog geweest. De groei is het grootst in de leeftijdscategorie 21 t/m 35 jaar, de (aanstaande) jonge ouders. De categorie 46 t/m 55 jaar is ook bovengemiddeld gegroeid. Daarmee is de gemiddelde leeftijd van de vereniging behoorlijk gedaald en dat is uiteraard een positieve ontwikkeling.

De komende maanden wordt ook een nieuwe speeltuin op het park aangelegd zodat (jonge) ouders samen met hun kinderen naar het park kunnen komen. Met de aanleg van de twee extra padelbanen en speeltuin zit TVV aan de grenzen van haar park en kan er niet verder worden uitgebreid. Hierop had het bestuur van TVV al geanticipeerd en daarom is het bestuur ongeveer drie jaar geleden al met de wethouder en manager Vastgoed in gesprek gegaan over de sloop van het voormalig TCV paviljoen. Hiertoe zijn door de gemeente verscheidene keren toezegging gedaan dat de sloop gerealiseerd zou worden en de grond eventueel bij het park gevoegd zou gaan worden. Helaas blijken deze plannen nu mogelijk in gevaar te komen door gewijzigde plannen.

De officiele opening van de twee extra padelbanen zal samen met de lustrumactiviteiten ter ere van 5-jarig bestaan van TVV op 4 september worden gehouden, uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende coronabeperkende maatregelen. TVV doet ook dit jaar weer mee aan de Zomer Challenge actie van de KNLTB (tennisbond) waardoor nieuwe leden tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus) tegen een aantrekkelijk bedrag kennis kunnen maken met de tennis- en padelsport. Ook houdt TVV periodiek Padel inloopochtenden op zaterdag. Kijk voor meer informatie op www.tv-valkenswaard.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden