<p>Naast de strijd om de wereldtitel voor vierspannen vindt er ook een internationale wedstrijd op tweesterren niveau plaats voor zowel twee- als vierspannen. (Foto: Daniel Horvath).</p>

Naast de strijd om de wereldtitel voor vierspannen vindt er ook een internationale wedstrijd op tweesterren niveau plaats voor zowel twee- als vierspannen. (Foto: Daniel Horvath).

(Foto: DANIEL HORVATH)

WK vierspannen gaat tóch door

  Sport

Het Wereldkampioenschap voor vierspannen vindt dit jaar toch plaats in Nederland. Van 7 tot en met 11 oktober wordt op de terreinen van regerend wereldkampioen Boyd Exell in Valkenswaard gestreden om de individuele medailles en de podiumplekken voor landenteams.

VALKENSWAARD - Door corona werd het WK, dat aanvankelijk begin september in Kronenberg stond gepland, afgelast. De Australische vierspanrijder en regerend wereldkampioen Boyd Exell nam met de organisatie van Driving Valkenswaard International het initiatief om toch een WK te organiseren. Na overleg met de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) en de FEI (de internationale hippische federatie) kreeg de organisatie in juli groen licht om op de terreinen van Exell Equestrian het WK te organiseren. Zo hoeft er niet, zoals bij de Olympische Spelen, een jaar geschoven te worden.

Uiteraard wordt het een ‘Coronaproof’ WK. De grootste consequentie heeft dit voor het publiek. Een WK vierspannen in Nederland brengt altijd veel liefhebbers op de been, maar die worden op dit WK niet toegelaten. Het publiek kan thuis het hele evenement vanaf de eerste dag tot en met de ontknoping volgen. Voorzitter Ludo Hertroijs van Driving Valkenswaard International legt uit: “We zijn heel blij dat er toch een WK is. Natuurlijk is een kampioenschap zonder publiek een kalere aangelegenheid, maar de beoefening van de sport staat voorop. Voor ons was wel een eis dat fans van de vierspansport en andere belangstellenden de wedstrijd kunnen volgen. Daarom is een livestream van alle wedstrijdonderdelen een prima alternatief.” Op woensdag 7 oktober gaat het evenement van start. Het WK duurt tot en met zondag 11 oktober. Alle info en het programma op:

www.drivingvalkenswaard.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden