<p>Op zaterdag 22 augustus om klokslag 17.00 uur werd de aftrap van de oefenwedstrijd &nbsp;verricht door wethouder Theo Geldens.</p>

Op zaterdag 22 augustus om klokslag 17.00 uur werd de aftrap van de oefenwedstrijd  verricht door wethouder Theo Geldens.

(Foto: Henry Jansen)

Goede doel Stichting de Boodschappenmand winnaar van oefenpartij

  Sport

Omdat het Groot Valkenswaardtoernooi is afgelast besloten de voetbalverenigingen Dommelen en de Valk om een oefenwedstrijd tegen elkaar te spelen.

Door Ton van Helvoort

VALKENSWAARD - Enerzijds een goede gelegenheid om de condities te testen, maar daarnaast de opbrengst van de entree aan een goed doel te schenken. “We hebben daarbij gekozen voor Stichting de Boodschappenmand”, vertelt voorzitter Corné Maas.

Aftrap door Theo Geldens

En zo werd op zaterdag 22 augustus om klokslag 17.00 uur de aftrap verricht door wethouder Theo Geldens. De goed bezette tribune en staanplaatsen zorgden voor een gezellige sfeer waarbij dan ook nog eens kon worden gesproken van een echte derby.

Coronamaatregelen

De besturen van de Valk en Dommelen hadden vooraf via de eigen verenigingswebsite de bezoekers al geïnformeerd over de coronamaatregelen die op het Valkennest aan de Bosstraat werden getroffen om daarmee de wedstrijd zo veilig en verantwoord te laten plaatsvinden.

In het sfeervolle Valkennest genoten de toeschouwers van beide ploegen die er een mooie wedstrijd van maakten. Uiteindelijk ging de overwinning naar de Valk dat Dommelen met 2-0 versloeg.

Voor het goede doel

Na afloop ontving Mariëtte Schuman, die de dagelijkse leiding bij de Boodschappenmand heeft, een mooi bedrag dat bestond uit de entreegelden. Dit bedrag werd ook nog eens door het bestuur van de Valk en Dommelen met elk 100 euro verhoogd. Daarnaast was er nog een loterij met als hoofdprijs een prachtige fruitmand die beschikbaar was gesteld door PLUS.

Het waren een paar gezellige uurtjes daar aan de Bosstraat. Op het veld rivalen van elkaar maar daarbuiten goede vrienden. En dat hebben ze ook echt laten zien.

Schenking

Natuurlijk was Schuman van de Boodschappenmand zeer tevreden met de schenking. “We kunnen dat heel goed gebruiken. Vergeet niet dat er elke week bijna 130 gezinnen bij ons aankloppen voor een voedselpakket”, vertelt ze. “Normaal is het al best moeilijk om dat elke week te kunnen realiseren maar het coronavirus vraagt ook nog eens om extra inspanningen. Daarom zijn we zo blij met het initiatief van beide voetbalclubs. De opbrengst wordt goed besteed, daar kan men zeker van zijn.”

Mooie woonplaats

Ook wethouder Theo Geldens vond het een prima initiatief van beide verenigingen. “Dan zie je toch maar weer dat Valkenswaard een mooie plaats is om te wonen. Daar mogen we elke keer opnieuw best trots op zijn.”

En trots waren ook de besturen en spelers van VV de Valk en RKVV Dommelen, want uiteindelijk werd het goede doel, de Boodschappenmand, de grote winnaar van deze middag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden