Neil van der Drift, jonge Valkenswaardse Jazzcat. De entree bedraagt 9,50 euro. Tot en met 29 jaar bedraagt de entree vijf euro.
Neil van der Drift, jonge Valkenswaardse Jazzcat. De entree bedraagt 9,50 euro. Tot en met 29 jaar bedraagt de entree vijf euro. (Foto: Piet Kuijten)

Podium aan jonge lokale jazzmusici

  Cultuur

Yes Jazz presenteert zondagavond 9 december het event 'Falcontown Young Jazz Stars' in het Theatercafé De Hofnar in Valkenswaard. Met dit Event geeft Yes Jazz jonge Valkenswaardse jazzmusici een podium. Het omvat drie optredens.

Valkenswaard - Het eerste optreden van Mudita start om 19.30 uur. Mudita bestaat uit Sanne Rambags (zang), Koen Smits (trompet) en Sjoerd van Eijck (piano). In mei 2015 vinden deze drie jonge muzikanten bij elkaar herkenning in de muziek die zij willen maken. Momenteel studerend aan het conservatorium in Tilburg onderzoeken zij hoe ze de parameters van hun instrumenten kunnen verleggen. Het trio wordt beïnvloed door muzikanten als Susanne Abbuehl en Tord Gustavsen. Na Mudita treedt het Neil van der Drift Trio op. In 2015 rondde Neil van der Drift succesvol zijn Master of Music studie aan het Fontys conservatorium in Tilburg af, waarbij de hoofdfocus lag op jazz drums en compositie. Het derde optreden wordt verzorgd door Michiel Wetzer Quartet. In 2015 stond Wetzer met Elke Vierveijzer in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Meer berichten