Edwin Wolterink repeteert met Harmonie De Dommelecho. 'De Groot, Groter, De Groot Show' begint zaterdag 19 mei om 19.30 uur. Voor meer info: www.concertinhetpark.nl.  Foto: WéJe Producties
Edwin Wolterink repeteert met Harmonie De Dommelecho. 'De Groot, Groter, De Groot Show' begint zaterdag 19 mei om 19.30 uur. Voor meer info: www.concertinhetpark.nl. Foto: WéJe Producties (Foto: Willem-Jan Schampers)

'De Groot, Groter, De Groot Show'

  Cultuur

"Het wordt een prachtige avond in het park, met kleine en grote optreden van meerdere muziekgezelschappen. De finale wordt gevormd door een tribute concert van Boudewijn de Groot, gebracht door het Groot Orkest van Harmonie De Dommelecho en diverse Valkenswaardse artiesten. En dit alles onder de noemer 'De Groot, Groter, De Groot Show'."

VALKENSWAARD - Aan het woord is Guido Coenders, een van de organisatoren van deze speciale editie van 'Concert in het Park'. Samen met Jan Dijkstra en Rob van Daal vertelt hij over de nieuwe opzet, die hopelijk tot een jaarlijks terugkerend evenement leidt. In een sfeervolle ambiance presenteren de Dommelecho en een groot aantal andere regionale en lokale artiesten een bijzondere avond vol met Nederlandstalige muziek. Jan: "Zowel in het park als op het podium vinden prachtige grote en kleine optredens plaats. Het concert later op de avond is gebaseerd op het legendarische concert van Boudewijn de Groot uit 1996 in Paradiso, in samenwerking met het Metropole Orkest." De Dommelecho is uiteraard het orkest; Edwin Wolterink de zanger. "Samen met een combo en gastmuzikanten brengen zij zo'n vijftien bekende en minder bekende nummers van Boudewijn de Groot", zegt Jan. "Het idee is ontstaan toen ik met Edwin op de fiets naar Eindhoven reed. Hij vertelde over een geweldige dvd van Boudewijn de Groot met het Metropole Orkest. 'Hoe mooi zou het zijn om dit concert na te spelen in Valkenswaard?', vroeg hij aan mij. Ik beloofde het voor te leggen aan de muziekcommissie van De Dommelecho en die was meteen laaiend enthousiast. Er was alleen een probleem: alle nummers moesten opnieuw worden gearrangeerd."

Gelukkig heeft de harmonie zelf enkele goede arrangeurs in de gelederen en werden ook professionals van buiten ingeschakeld. "Iedereen was zeer opgetogen. De muziek van Boudewijn de Groot is nog steeds bijzonder populair", oordeelt Guido. Jan vult hem aan: "Er worden bij de muziek beelden getoond, die zijn verzameld en gemonteerd door Riks Werts. Op zaterdag 19 mei is het eindresultaat te zien, maar zijn zeer ingenomen met wat we tot nu toe hebben gezien. Het slotconcert, maar ook alle optredens ervoor, zijn een ode aan het Nederlandse lied. Met luistermuziek, maar ook de nodige meezingers."

Rob van Daal hoort het goedkeurend aan. Hij wil benadrukken dat de nieuwe opzet van Concert in het Park niet meer kan worden gezien als een soort 'voorprogramma' van AmeeZing Valkeswaard. "Het is voortaan een los concert, met – als het aan ons ligt – elkaar jaar een vast thema: een legendarisch concert van een Nederlandse of internationale artiest of band. We verwachten er veel van."

Meer berichten