Foto:

Kerkakkers

  Column

Column Cordaad Welzijn

Alweer een tijd voert Cordaad Welzijn in de wijk Kerkakkers het burenhulpproject uit. Vrijwilligers uit de wijk gaan (buiten Coronatijd) op bezoek bij wijkgenoten en nemen een vragenlijst door, waarbij vraag en aanbod meegenomen wordt. Nikki van de Moosdijk begeleidt deze vrijwilligers en legt vervolgens ook de contacten tussen hulpvrager en aanbieder. Het gaat dan vaak om praktische vragen als het doen van een boodschap, een klusje in of om het huis of contact voor een praatje en een luisterend oor. Deze vragen kunnen ook nu in Coronatijd gesteld worden bij Nikki. Het mooie is dat er voldoende vrijwilligers zijn uit de wijk die iets voor een ander willen doen! En ook dat in Coronatijd zich nog mensen hebben aangemeld om in deze rare tijd iets te doen.

In deze column willen we jullie meenemen in het verhaal van één van die koppelingen. Deze liep al voor de Coronacrisis en daardoor moest er ook een creatieve oplossing bedacht worden om het contact te laten blijven bestaan. Twee heren, beide weduwnaar, hielden allebei van schaken, bleek uit de gesprekken, maar er was niemand waar ze dat mee konden doen. Ze zijn met elkaar in contact gebracht en spraken iedere woensdag af om bij één van beide te gaan schaken en ondertussen natuurlijk ook goede gesprekken te voeren. Toen brak Corona uit en kon er niet meer geschaakt worden. Maar net als in allerlei andere gevallen kwam daar een goede oplossing voor. In eerste instantie hielden de heren telefonisch contact om toch met elkaar in contact te blijven, maar toen hun kinderen merkten dat ze ook dat schaken mistte werd er iets georganiseerd. Allebei kregen ze een laptop en daarmee kunnen ze nu skypen en schaken tegelijk. Ieder op hun eigen schaakbord, waarbij ze dan ook de zet van de ander zetten. Zo kunnen ze toch hun favoriete hobby blijven uitvoeren en hebben ze een prettiger contact dan alleen maar via de telefoon.

Zo zie je maar dat ook uit zoiets heel vervelends toch mooie dingen voort komen en laten we dit met zijn allen vast houden voor in de toekomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden