Foto:

Jongerenwerk

  Column

"Die oudste van mij zit op het moment toch echt niet lekker in zijn vel, wat moet ik daar toch mee?" Twee moeders zitten samen op een bankje bij het Were Di te wachten tot hun kinderen uit school komen, om samen iets leuks te gaan doen. "Nou, ik zag een poster van de SUPP.club van het jongerenwerk van Cordaad Welzijn, misschien is dat wel iets voor hem!" "Oh, wat is dat dan?"

Het jongerenwerk van Cordaad is er voor alle jongeren van 10 tot 27 jaar in Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft. Volwassenen kunnen op alle levensterreinen met hun problemen vaak wel ergens terecht. Juist kinderen en jongeren hebben baat bij de snelle, laagdrempelige, praktische hulp van jeugd- en jongerenwerkers in hun buurt. Cruciaal is dat die 'er gewoon zíjn'. Dat vereist bekende gezichten in die jongerencentrum-in-de-buurt waar kinderen en jongeren terecht kunnen, bijvoorbeeld na schooltijd.

De jongerenwerkers van Cordaad, Olga van Lierop en Britt Hilliger zijn veel aanwezig op de basisscholen, op het Were Di en in Place2be in Dommelen. Ze geven voorlichting over allerlei onderwerpen, jongeren kunnen één op één met hen in gesprek. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de behoeftes van de jongeren, waar ook altijd wel een leerelement in zit. Zoals bijvoorbeeld de studio waar jongeren zelf muziek kunnen opnemen, maar ook met fotografie aan de slag kunnen gaan. Ze leren hier vaardigheden, maar ook samenwerken en verantwoordelijkheid dragen.

Een nieuwe activiteit die in januari van start gaat is SUPP.club. Dit is een support groep voor jongeren die niet heel lekker in hun vel zitten, wat ondersteuning kunnen gebruiken. Het normaliseren van sommige problematieken en het merken dat ook anderen hiermee rondlopen maakt dat ze zich gehoord voelen, niet alleen zijn en, onder begeleiding, samen en elkaar sterken in het zoeken naar oplossingen, manieren om om te gaan met 'hun probleem'.

"Dat heb ik nooit geweten, daar ga ik het eens met hem over hebben. Hij maakt ook altijd zo mooie foto's op zijn telefoon, daar kan hij dan wellicht nog meer van leren. En die SUPP.club daar gaan we ook maar eens naartoe, dankjewel voor de tip!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden