Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset (Foto: )

Zon schijnt voor iedereen

  Column

"De temperaturen stijgen en dat is maar goed ook want het is eindelijk ZOMER. Ja, dat moet met hoofdletters. Want het is meteen ook WARM. De terrassen op de markt zaten weer vol, en de fietspaden in Valkenswaard waren vergelijkbaar met de Périphérique in Parijs (u weet wel, die weg waar u altijd in de file staat als u naar het zuiden rijdt tijdens de vakantie)."

"Ik hoop dat u de afgelopen dagen ook heeft kunnen genieten van het weer. Ik helaas niet. Ik zit namelijk in mijn laatste week van mijn scriptie en hoe erg ook, die moet deze week af en dat gaat niet zo goed samen met een hapje en een drankje op het terras.

Het is niet zo dat ik perse medelijden hoef te krijgen van heel Valkenswaard maar ik voelde mij wel ineens een echte Nederlander. Weet je wel, zo iemand die continu zit te zeuren over het weer, de trein, de files, het eten…. Zelfs als het mooi weer is, de trein gewoon rijdt, de files er niet zijn en het eten heerlijk is.

Probleem

Kijk, het is vervelend dat ik mijn scriptie moet schrijven en jullie aan het barbecueën zijn in de tuin, maar dat is niet uw probleem. Wat wel uw probleem is, is als mensen in uw omgeving zitten te zeiken over de geur, de rook en het het lawaai…. zelfs als het heerlijk ruikt, er amper rook is en het lawaai alleen maar gezelligheid betekent. We zijn wat egocentrisch geworden de laatste tijd.

Ik weet niet zeker of dit echt iets is van de laatste tijd: het is in ieder geval wel iets wat ik pas sinds kort merk. Ik merk dat we op onszelf gericht zijn en het elkaar allemaal wat minder gunnen dan eigenlijk zou moeten. Het eerste wat ik tegen mezelf zei toen vrienden van me dit weekend met z'n allen van het mooie weer gingen genieten was: '***'.

Ik baalde dat ik er niet bij kon zijn.

Erger nog, ik gunde ze het op een of andere manier ook niet meer. Maar ey, het is toch prachtig dat mijn vrienden gaan 'chillen' om te genieten van het mooie weer. Het is het waard om de mensen, die je lief hebt, iets te gunnen zonder dat je daar zelf per se iets aan hebt. Stiekem heb je er trouwens wel wat aan. Ik voelde me namelijk een stuk beter toen ik dit besefte. Het is eindelijk zomer.

Koude emoties

Het seizoen waar we op gewacht hebben. Het seizoen waar de meesten weer wat vrolijker van worden. Ik hoop dat we dan ook wat vrolijker voor anderen kunnen zijn. Ook als de buren aan het bbq'en zijn en u het druk heeft met werk.

Het was warm en het wordt ongetwijfeld nog warmer, maar dat betekent niet dat we onze koude emoties moeten projecteren op anderen. De zon gaat schijnen en niet alleen voor u, ook voor anderen."

Meer berichten