Foto:

Cordaad Welzijn

  Column

Waar staat Cordaad Welzijn voor? Twee vrouwen zitten samen op een bankje en hebben het over hulp bij een klusje in huis. "Een paar jaar geleden kon je toch naar Paladijn bellen daarvoor?" "Ja, dat klopt, maar daar lees ik nooit niks meer over in de krant."

En daar zit 'm nu de crux. Paladijn is er nog wel en nog steeds volop actief, alleen heeft Paladijn een nieuwe naam gekregen en dat is Cordaad Welzijn geworden. Én tegelijkertijd is Paladijn, dus nu Cordaad Welzijn, verhuist van de Valkenierstraat naar de bibliotheek in De Hofnar. En dat is lastig als een organisatie van naam wijzigt én verhuist. Maar we zijn er voor alle inwoners van Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft. En voor de inwoners van Cranendonck, Heeze-Leende en Veldhoven. Cordaad Welzijn voert in Valkenswaard nog steeds allerlei diensten en projecten uit, die bij Paladijn al georganiseerd werden. Waar moet je zoal aan denken? Hulp bij klusjes in huis, hulp bij thuisadministratie en belastingen, bewonersondersteuning en opbouwwerk, jongerenwerk, vluchtelingenwerk en de Vrijwilligerscentrale. Nieuwe activiteiten zijn er in de tussentijd bijgekomen: ANWB AutoMaatje: vervoer voor en door Valkenswaardse inwoners, voor incidentele en structurele ritten. Taalcafé en taalmaatjes voor zowel anderstaligen als Nederlandse mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen, Formulierencafé voor hulp bij allerlei digitale en papieren formulieren. Maar ook het Alzheimercafé en GeheugensteuN.

Voor al deze diensten is Cordaad Welzijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur bereikbaar op het vertrouwde nummer 040-2046614 en aan hun balie in de bibliotheek. Loop gerust eens binnen voor een vraag of wellicht kun je iets bieden. De koffie staat altijd klaar. Iedere eerste woensdag van de maand dit jaar vind je een column over Cordaad Welzijn in deze krant, waarin we vertellen over een van de diensten of over iets wat we meegemaakt hebben. Houdt deze krant dus in de gaten!

Over een paar weken hopen wij dat deze vrouwen weer lekker in het zonnetje zitten en zeggen: "Zeg, heb je dat stukje in de krant gelezen? Je kunt gewoon nog bellen naar Paladijn, maar dat heet nu Cordaad Welzijn, fijn hè! Ik ga ze bellen."

Meer berichten