Jeroen Körner (links) en Tonny van den Dungen zijn mede verantwoordelijk voor de wederopstanding van VRC. Foto: WéJé Producties
Jeroen Körner (links) en Tonny van den Dungen zijn mede verantwoordelijk voor de wederopstanding van VRC. Foto: WéJé Producties (Foto: )

VRC weer met team in 1. Bundesliga

Willem-Jan Schampers

In Valkenswaard komend seizoen weer rolhockey op topniveau

Eldagser-Falcon

Het combinatieteam van VRC en SC Bison Calenberg gaat onder de naam Spielergemeinschaft Eldagser-Falcon spelen in de 1. Bundesliga. Trainer/coach Tonny van den Dungen heeft de volgende Nederlandse spelers tot zijn beschikking: Joey en Rico van den Dungen, Timo Tilborghs, Kyllian Doomernik, Kevin van der Klooster en Luuk Bischoff. Tonny: "Joey wordt bovendien jeugdcoördinator bij VRC. 'We willen de club overeind houden. Dit is de laatste kans om het rolhockey in Nederland nieuw leven in te blazen."

De rolhockeyers van VRC gaan het komende seizoen weer spelen in de 1. Bundesliga. Het hoogste niveau in Duitsland. Zij doen dit in combinatie met SC Bison Calenberg uit Hannover. Een opvallende keuze, maar volgens Tonny van den Dungen, de nieuwe trainer/coach van SG Eldagser-Falcon, noodzakelijk om het rolhockey in Valkenswaard overeind te houden.

VALKENSWAARD - "Er waren eigenlijk nog maar vijf spelers over. Vandaar dat we contact hebben gezocht met Calenberg. Daar hadden ze hetzelfde probleem", vertelt Tonny, al vele tientallen jaren als speler en trainer/coach actief op topniveau in Nederland (RC De Dennenberg, VRC) en Duitsland (RESG Walsum, SC Bison Calenberg). Ook was hij bondscoach van Nederland en momenteel van België. Samen met Marty van den Brand, Harold de Wit en Jeroen Körner vormt hij een commissie die het rolhockey bij VRC nieuw leven wil inblazen.

"Het rolhockey is in Nederland sowieso een kleine sport en de laatste jaren is er gewoon te weinig aanwas van onderaf om nog te kunnen spreken van een nationale competitie op topniveau", zegt Jeroen. "Dus nauwelijks nog interessant voor de internationals van VRC." Het Nederlands team won een jaar geleden nog het Challenger Championship van de Roller Games, maar deze formatie bestaat uit de (laatste) topspelers uit Nederland, aangevuld met enkele talentvolle Spaanse spelers met een Nederlands paspoort. Om op topniveau te blijven spelen, zijn we nu samengegaan met Calenberg, zodat we in de 1. Bundelsliga kunnen uitkomen."

Het combinatieteam bestaat uit Nederlandse, Belgische, Duitse en Franse spelers. Tonny: "We hebben een jonge, talentvolle ploeg, met Luuk Bischoff en Milan Brandt als routiniers. Ik denk dat we best een rol van betekenis kunnen spelen in de 1. Bundesliga. Daarnaast gaan de Nederlandse spelers op zondag ook meedoen aan de Nederlandse competitie en het bekertoernooi. Met Eldagser-Falcon spelen we op zaterdag. Onze thuiswedstrijden vinden plaats in Valkenswaard en Hannover.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden